440 entry daha
  • "nvidia'nın bugün 2 trilyon dolar değerinde olmasının ana nedeninin 5 yıl önce israilli bir şirketin 7 milyar dolarlık satın alımı olduğunu çok az kişi biliyor. bu satın alma şu anda bu değerin belki de %80'inden sorumlu (nedenini anlamak için linkteki 2019 basın bültenini okuyun). bu bana activision'ın call of duty yapımcısı ınfinity ward'ı 5 milyon dolara satın almasını ve bu oyundan milyarlarca dolar kazanarak dünyanın en büyük video oyun şirketi haline gelmesini hatırlatıyor. nvıdıa satın almasının onları dünyanın en büyük şirketi olmaya aday hale getirmesi dışında.

    bu satın almadan bir ton para kazandım, ancak bu büyük kazançları $nvda'ya yeniden yatırmadım. inovasyonları dağları yerinden oynatan ve filistinlileri işe alarak barışı savunan israilli mellanox şirketinin ceo'su ve kurucu ortağı eyal waldman'ın kazancını $nvda'ya yatırıp yatırmadığını bilmiyorum. muhtemelen yatırmamıştır. ama bağlamı düşündüğünüzde bunun bir önemi yok... israil'deki o festival katliamında kızını kaybetmenin yerini hiçbir para tutamaz.

    bu yatırım oyunu, insanların ve şirketlerin harika kararlar aldığı ve diğerlerinin tamamen kaçırdığı veya çok erken sattığı şok ve drama, zeka, kıskançlık ve şansla dolu olsa da, kayıplar ve ödüller, zaferler ve acılar, yalnızca bizim onlara ithaf ettiğimiz kadar önemlidirler. gerçekte, hepimiz gelişmiş dünya ülkesi hayatının genel zenginliklerinden faydalanan bir grup ayrıcalıklı insanız ve tüm bu ekstra para ve yatırım, sağlık için, aşk için, yılları geri almak için veya bir hayatı geri almak için anında takas edebileceğimizi asla unutmamamız gereken bir oyun.

    hisse senetleriyle ilgili takıntılarıma geri dönmeden önce hafta sonunda daldığım birkaç düşünce..

    https://nvidianews.nvidia.com/…anox-for-6-9-billion
    "

    orijin: https://twitter.com/…rod/status/1761874163646828814
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap