9 entry daha
  • her ne kadar du$manlik ve ele$tiri arasindaki fark ki$iden ki$iye degi$ecek olsa da i$in 'moda' olan tarafi sanirim yapilan yorumlarin seviyesiyle alakalidir.. bu seviyenin du$mesinde hukumetin ve hukmettigi organlarin goz yuman politikalarinin katkisi buyuktur..

    bu seviyesiz ele$tirilerden bazilari, hukumet uyeleri tarafindan $ansen yapilmi$tir.. misal bulent arinc denilen adam hukumetin bu i$le alakali bakani olarak gorevlidir.. kendisi araciligiyla cumhuriyet kar$iti bir takim goru$ler kamuoyuna aktarilmi$tir ki hukumet tum bunlara "$ahsi goru$udur" diyip gecebilmi$tir.. oysa bunlar planli adimlardir..

    hukumet kendine yakin basini da bu yolda kullanmayi ihmal etmemi$tir ki vakit denilen gazete her turlu etigi ayaklar altina alarak surekli ve duzenli olarak cumhuriyet ilkelerine saldirmaktadir.. sadece her son 6 yildir her 20 mayis gunu yayimlanan sansurlenmi$ kiz cocugu goruntuleri bile "basin ozgurlugu" kavraminin suistimalinin en guzel ornegidir.. seviyenin nerelere indiginin bir ispatidir..

    yine aklima gelen bir ba$ka seviyesizlik de ulusal televizyonda yapilan "humeyni'yi ataturk'e tercih ederiz" $ovudur.. ancak demiyorum ki bu goru$ bir suc unsurudur.. bu en basit anlamda yobaz bir diktatorle kiyaslamak suretiyle ataturk'un hatirasina yapilan bir saygisizliktir.. ancak dedigim gibi seviyenin du$urulmesi yeni "moda"dir..

    tabii ki seviyeli ele$tirileri de resmi ideolojinin kirmizi cizgilerine bastigi icin "dusman" olarak nitelendirmek isteyen de bir kitle yok degildir turkiye'de.. misal kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder tarti$masi geliyor aklima.. bu tip goru$lerden rahatsiz olup bunlari "du$man" olarak nitelendirmek sadece statukodan ekmek yiyen azinliga yarayan bir durumdur.. aklima gelen ba$ka bir ornek de orduya yonelik ele$tirilerin direk cumhuriyet kar$iti olarak algilanmasi ve bunu yapanlarin vatan haini olarak nitelendirilmesi.. ordu, ulkedeki rejimi bir kac kez kesintiye ugratmi$ bir kurum olarak ele$tirilmeyi sonuna kadar hakeder.. o yuzden seviyeli ve seviyesizi iyi ayirt etmek gerekmektedir..
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap