4 entry daha
  • şampiyonluk mücadelesinde diğer bütün takımlar onların altlarında yer aldığı için değerlendirilebilecek bir sistem olsa da özellikle ligden düşmeme mücadelesi veren takımlar arasında haksızlık yaratabileceğini düşünüyorum.

    bu sistem nedeniyle alt sıralarda birbirleriyle oynayan takımların zaten önemli olan bu maçları daha fazla bir önem kazansa da kendinden yukarda özellikle şampiyonluğa oynayan takımlarla yaptıkları mücadeleler de bir o kadar önemini yitiriyor. ister 1-0 yenil ister 10-0. haftaya rakibimle oynuyorum düşüncesi oluşuyor. tıpkı geçen hafta fenerbahçeden 4 tane yemesine rağmen bugün konyasporun ligde bu sistem yüzünden ligde kalma şansının olduğu gibi. çünkü fenerbahçe onların rakibi değil. 4 tane ya da 14 tane farketmez.

    ligde çok iyi mücadele eden, puanlar toplayan, kendinden güçlü takımları yenebilmiş üstelik daha az maç kaybetmiş bir takımı bu sistem o rakibi karşısında yediği 1 gol yüzünden ligden düşmesine neden olabilmekte. genel averajın isterse -80 olsun bir önemi yok o rakibini yendin mi ligde kalıyorsun. saçma..
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap