3 entry daha
  • özellikle t-gidonlu 250cc. "class" modelinin görüntüsü bütün çinlilerden daha şıktır. ilk 1000-1500 kilometreyi devirene kadar vibrasyon sorunu eğer iki egzosun arasındaki ufak boruyu iptal ettirmezseniz ayakları uyuşturur. bunun haricinde mekanik aksamı sağlam motordur, yağını ve temizliğini aksatmadığınız sürece motor sorunu çıkartmaz, fakat elektrik aksamı dandik ötesidir. 1 ay yatmaya görsün hemen aküsü biter, bu sebeple 2 hafta veya daha uzun süre kullanmayacaksanız aküsünü sökmek gerekir. ön farı sorunludur; ilk fırsatta ampulünü akünün kaldırabileceği bir farla değiştirmek gerekir. akünün olduğu sağ kutu suya duyarlıdır, yıkatırken vb. içine su kaçarsa mutlaka sinyal flaşörü bozulur.
    250cc. olmasından dolayı inanılmaz cimri ve neredeyse hiç park problemi çıkartmamasıyla oldukça cüzdan dostudur. akü problemini aşabilirseniz daha sonra bineceğiniz herhangi bir araba sizin cüzdanınızı hortumluyormuş gibi gelecektir. düşük motor hacmine göre oldukça atak bir şekilde 50-60 km/h'a çıkar 110 kilometreyi rahat görür. sıkışık trafikte t'gidonlu modeli ön çatalı daha uzun olduğundan çok kıvrak değildir ve geniş gidon ve dikiz aynalar iki şerit arasında giderken sıkıntı yaratır insanların dikiz aynalarına çarpmamak için türlü cambazlıklar yapmanıza sebep olur.
    en büyük eksiklerinden biri yetkili servisinin neredeyse olmayışıdır, fakat bir çok çin malı motorun parçası kendisine de uyabildiğinden yedek parça konusunda çok sıkıntı yaratmaz, herhangi bir çin malı motor markasının servisindeki ustalar tarafından bakımı onarımı yapılabilir. eliniz biraz tornavida tutuyorsa bir iki denemenin ve teknik detayı öğrenmenin ardından rahatlıkla tüm motoru söküp takabilirsiniz.

    çin malı motor alırken şans faktörünün çok önemli olduğunu ve aynı yerden alacağınız aynı parti iki motorun bile birbirine göre taban tabana zıt olabileceğini belirttikten sonra, 4 senedir yukarıda belirttiğim ve toplamda maliyeti 200 lirayı geçmeyen sorunları hariç beni yolda bırakmadan, tehlikeye sokmadan, öğrenci bütçesine saygı duyarak ulaşımım sağlamış motorumu tüm suzuki ve hondalara uzaktan bakanlara tavsiye ederim.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap