• bukowski "her yerde rahatsızım, kimsenin yanında mutlu değilim ama onlar farklı, onların yanındayken, mutlu oluyorum" -veya buna benzesin mesela- bir ifadesini barındıran shakespeare bunu asla yapmazdı adlı kitabında, barbet schroder'i ne kadar sevdiğini defalarca anlatır. barbet'le kucaklaştığı an bile onun için çok büyük bir yükten kurtulmak ve rahatlamaktır. bukowski, "aman barfly filme çekildi" diye sevinecek bir adam değildir, sadece o film yüzünden kendi cebine biraz para girsin yeter.

    aynı kitapta, filmle ilgili "beğenmiyorum" gibi bir söz söylememiş, aksine, "barbet'in sinemasını seviyorum" demiş, uyduruk bir makineyi kurup beraberce filmi izlemişlerdir.

    "murder by numbers" 'a göre değerlendirirsek, adamın kafasının karışık olduğu ve zorla film çektiği belli oluyor. film dikkatsizliklerle dolu, belki psikolojik-gerilim adına bir şeyler deneniyor, kriminoloji ile ilgili bayağı araştırma yapılmış fakat, oyuncular berbat, oyuncuların oyunculuk yapmasına fırsat bile vermiş, oynayacakları rolü giydirilmişler, karakterlerin hikaye dışında, bir hayatları, karakterleri yok, hatta aileleri olduğunu bile son dakikalarda anlıyoruz, hatta ailelerinin, çocukların karakterlerinde etkili olduğunu.

    film çeksin ama karmaşık film çekmesin, romantik komedi veya jeremy irons'lu aşk filmleri çeksin.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap