38 entry daha
  • son zamanlarda oynadığım en güzel oyunlardan biridir. eski klasik pc oyunlarında oldugu gibi aynı şeyi size defalarca kez yaptırmasına rağmen sizi sıkmıyor. çünkü aksiyonda sizi belirlenmiş bir plana zorunlu tutmuyor. mekan temizlemelerde tüm kontrolü size veriyor istediğiniz gibi ortamdaki adamları temizleyebiliyorsunuz. tuzak mı kurarsınız toplu şekilde alla allah diye mi dalarmısınız o size kalmış. ortamı iyice anlayıp planınızı yapıp harekete gecebiliyorsunuz. ordan burdan fırlayan sizi korkutmak germek için eklenmiş şeyler minimumda olduğundan batman gibi cool bir havada ilerleyebiliyorsunuz. nerden ne çıkacağı gayet belli ve süprize pek yer verilmemiş. aslında bu açıklık sayesinde güzel bir bulmaca oyunuda olabiliyor bir anda. bir yere girdiniz gizlenebileceğiniz şu kadar yer var, temizlenmesi gereken şu kadar kişi hareketleri şu şekillerde diye belirli bir biçimde önünüzde ve siz bu bulmacayı en kısa/sessiz/hareketli* yoldan çözüyorsunuz. bu sayede çok kastırıcı aşamalarda bile az kafa yorup kısa bir işlemle tüm ekibi bitirebiliyorsunuz.

    bir örnek vereyim:
    --- spoiler ---
    sonlara doğru east pump denen pompanın kapatılacağı yerde 7 tane silahlı adam var ve hepsinde suicide collar denen cihaz da takılı. sessizce birini öldürseniz hepsi alarma geçip 2 şerli ortamı taramaya başlıyorlar ki silahlı adamlara karşı birebir dövüşmek intihar bu oyunda. ne yaptık giriş kapısının üstünden pompa kontrol odasına bir sonic batrang attık. adamlar noluyor lan diye oraya kosup ortayı bosalttılar. giris kapısının karsısındaki merdivenlerden asagı indik tam karsımızda kalan duvara bir explosive jel sürdük ve hemen altımızdaki kanala girdik saklandık. millet bişey yok lan diyip ortama dönerken kanalın pompa kontrol odası tarafındaki ucundan yavasca cıkıp jel sıktıgımız duvarın arkasına bir sonic batrang daha attık ve hemen kanala geri girdik. millet burada ne var diye sonic batrang'e gelirken kanalı takip edip jel sıkılan tarafa gectik. millet tam duvarın arkadasında toplandığı anda jeli patlattık. tek hamlede 4 kişiden kurtulduk. kalanlar da alarma geçip sağda solda tek tek takılırlarken tek tek silent takedown ile temizledik.
    --- spoiler ---

    eğer pc de oynayacaksanız ve physx destekli bir ekran kartınız varsa kesinlikle ama kesinlikle v1.1 yamasını çekip physx desteği acmanız önerilir ki fark hakikaten çok fazla (karşılaştırma bağbında http://www.youtube.com/watch?v=6gykcm-bpuw)
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap