• 2009 kasım ayı itibariyle müzik marketlerdeki yerini almış yeni tom waits albümüdür. albüm aynı zamanda tom waits'in 2008'den 2009'a sarkan amerika ve avrupa turneleriyle aynı ismi taşıyor, yani bir konser albümü bu. parçalar turnenin atalanta ayağında gerçekleşen performanslardan oluşuyor.

    bu arada zat-ı şahaneleri on numara bir basın toplantısı düzenlemiş turnenin amerika bölümünü özetlemek amacıyla. şiddetle tavsiye ederim izlemenizi:
    http://www.youtube.com/watch?v=eorg1r3s6za

    albümün detaylarına gelince, fazla bir şey söylemeye gerek yok aslında ama bu kadar iyi bir canlı performans albümü yine de beklemiyordum. performe edilen parçaların birbirinden harikulade olmasından ziyade, son parça * çok dikkat çekici. bu yaklaşık 36 dakikalık bölüm konserin sonu aslında, ama köyün delisi bu süre boyunca dinleyicileriyle sohbet ediyor, kendine acayip gelen şeyleren bahsediyor ki bu başlı başına inanılmaz bir performans. ciddi söylüyorum. tarantino dinlemişse bunu eğer, muhtemelen kahkahaların eşliğinde hafif bir kıskançlık da oluşmuştur içinde. neyse ki köyün diğer delilerine nazaran tom * fazla ortalarda dolaşan bir tip değil tabi. yanlış anlaşılma olmasın, tarantino'yu ayretten çok severim.

    özetle, her zamanki gibi (ama her zamankinden tat olarak biraz daha değişik) çok başarılı bir tom waits albümü olmuş. umarım yakında dvdsi yada benzeri bir şey çıkar da izleme şansını da elde ederiz bu konseri. tabi bir de nihayet istanbul'u ziyaret edip bizi şereflendirirse gözümüz açık gitmeyiz.

    albümle ilgili official materyal:
    http://www.tomwaits.com/…/33/glitter_and_doom_live/
    (burada yukarıda anlattığım parça görünmüyor bonus track olması sebebiyle. o bonus trackin ismi de "tom tales")

    bir de şöyle bir şey var:
    http://sozluk.sourtimes.org/…=glitter and doom tour
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap