• her şey var ama bu yok. yani bi borderline hatuna nasıl davranmanız gerektiği konusunda bir baş ucu eseri eksik. özellikleri biliniyor da bu kadınlara nasıl davranılmalı? burası muamma. nasıl idare edilirlar? tabii önce ondan ne istediğiniz önemli. elinizde tutmak mı yoksa sizi rahat bırakması mı? ona sahip olmak mı? yalnız şunu aklınızdan çıkarmayın; bir borderline a asla sahip olamazsınız, olursanız da borderline olmaz zaten. başlıyoruz bebişlerim.

    böyle bi kadın hayatınıza girerse bilmeniz gereken gerçekler;

    -öncelikle, o istemediği sürece hayatınızdan çıkmaz. soğuk, sert, ters konuşmanızın hiç bi yararı olmadığı gibi, tam aksi bi sonuca hizmet edersiniz.

    -o istemediği sürece hayatınızdan çıkmaz. sizin hayatınızdan nasıl çıkılmayacağını biliyordur çünkü. "siz" derken şahsi almayın, ne kadar erkek varsa hepsinin. biz basitiz çünkü, en karmaşık görüneni bile. bir örnek, kavga ettiğiniz, tartıştığınız, çok kızdığınız bir kadın var. ayrılacaksınız. ve uyandığınızda telefonunuzda "seni ne kadar da özledim. teninin kokusunu. bana bakışını. sarılışını. her şeyini. senden asla vazgeçmeyeceğim. bana ne kadar kızsan da". vs... şeklinde bi mesaj gördünüz. ne yaparsınız? döndünüz. dönmediniz mi? yarım saat sonra döneceksiniz başka bi hamlesiyle. aynı şeyi bir erkeğin kadına yaptığını düşünün, aynı mesajı attığını, tamamen biter. erkek, karşındaki kadın eğildikçe onu yükseltir, bunu eğilmek olarak görmez, kadın verdikçe alır, büyür. oysa kadın, erkeği düşmüş gördüğünde sadece acır. ve acıdığı birine de aşık olamaz. hayran olması gerek. kadın, erkeği hamle yaparak döndürürken, bi erkek bi kadını hamleyle hiç bir şekilde döndüremez. sonsuza dek kaybeder. sadece hiç bi şey yapmayarak döndürebilir. belki.

    -borderline, histerionik, narsistik kişilik bozukluğu, v.s... bu tür rahatsızlıklar fenerbahçe, galatasaray, beşiktaş değil. birbirlerinden keskin farklarla ayrılmıyor. benzer belirtiler gösteriyor kişilikle ilgili rahatsızlıklar. yani birinde olan, diğerinde de olabiliyor. biraz ondan biraz öbüründen alıyorlar. kesiştikleri yerler fazla. eee... sağlıklı bir erkekseniz bu tür kadınlara bulaşmayın. net bir cümle. neden mi istiyorsunuz?

    -borderline bi hatun size şunu söyleyebilir, söyler de, "hayatımın aşkısın. ben daha önce hiç böyle bi şey yaşamamıştım. ideal erkeksin." tabii ki böyle basit sözlerle değil, çok daha detaylı, güzel ve inandırıcı. 5-6 saat size öyle hayran hayran bakar ki, tüm dengenizi şaşırırsınız. narsist ya da benzer rahatsızlık yaşayan bi erkek ise olaya çok farklı bakar. bu söylenen sözleri tuhaf karşılamaz. aksine hak ettiğini düşünür. "bak işte ne kadar da zeki bi kadın. bendeki özelliği fark etti." diye düşünüp takdir eder hatta. kendisi de hastadır çünkü. normal erkeğe gelince. o da muhtemelen tepki göstermez. çünkü kadının dedikleri de yaptıkları da inandırıcıdır, doğrudur zaten, yalan söylemez, yalan davranmaz, o an hakikaten söylediğini hissediyordur. evet, normal bir erkek tıpkı rahatsız bir erkek gibi "aa bu kadar çabuk mu, nasıl böyle seversin beni, yaa cidden mi" şeklinde yaklaşmaz kadına. hem duygularına saygısızlık etme korkusundan hem de kadına gerçekten inandığından. hastalığın yayıldığını fark edemez. erimesinin, kafayı yemesinin o an başladığını çok sonra fark edecektir.

    -çünkü bu kadın üç beş hafta sonra, ya da belli bir zaman sonra bu davranışı ya kesecektir ya da azaltacaktır. düşünün bi, borderline kişilikli insanların hayatındaki diğer insanların çok acı çekmesinin nedenini, ne sizce? borderline olanların kabahati mi? belki, ama aslında öyle değil. borderline birinin hayatına girdiğinde çok şey verir. her şeyini. bir anda. çok sevdiğini söyler, çok aşıktır, sürekli arar sorar, içinize düşer, v.s... ve böyle davranınca ister istemez karşı taraf buna alışır. dahası, bi taraf verince, diğeri alan taraf olur. roller paylaşılır. ve borderline hayatındaki insana zirveyi tattırdığı için, ondaki en ufak değişim karşısındakinde derin huzursuzluklara yol açar. şöyle düşünür normal bir erkek," yaa bu kız eskiden bana neler diyordu, neler yapıyordu, peşimden ayrılmazdı, soğudu benden evet, bu hali ne böyle? falan fıstık. ve bu kuşku içine bir kez düştü mü, biter, zirveden dibe iniş başlamıştır.

    -"bu kız bana neler söylemişti, neler demişti, tabii o da haklı, biraz benim de bir şeyler yapmam lazım. onu sevdiğimi bilmeli" roller değişir. erkek, daha önce aldıklarını almak için verdikçe vermeye başlar. bu yaptığı sonunu hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz elbette. o sizi sevmeyi sevmiştir, kısa süreliğine de olsa, siz onu sevmeye başladıkça özelliğiniz kaybolur. değersizleşirsiniz. heee aksini yaparsanız değer kazanırsınız demiyorum, borderline sizi değersizleştirmek isterse her şekilde bi bahane bulur, ama bu yaptığınızın garantisi var.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap