1 entry daha
  • dogum yapacak her anne adayının on kosul olarak hastanelerde araması gereken unite.

    donanımlı olması, basında uzman bir yenidogan yogun bakım dr'unun olması, tecrubeli yetkin hemsireler barındırması, strerilizasyona cok dikkat edilmesi, eger dogum beklenen tarihte gerceklesecekse(sezaryen) bos yer olup olmadıgının iyice arstırılması gerekir.

    bebek dostu hastanelerde bu unitenin olması zorunludur.

    gerekli tanımlardan sonra kisisel eklemeleride yapalım tam olsun;

    kızım 33+5 dogdu. sezaryen ile alındı. varolan amniyotik sıvı azalmıs ve enfekte olmustu. dogumdan hemen sonra solunum sıkıntısı ve gelismemis akcigerlerden oturu bu uniteye alındı. orda hemen ilk mudahalelerden sonra damar yolu ile antibiyotik verilmis ve beslenmeye calısılmıs. ben kızımı dogumdan bir gun sonra gorebildim. cok beklenen bir bebek oldugu icin iyi oldugundan emin olamadım, kamerayla cekilen goruntulere ragmen kendim gormek istedim.

    soyle oluyor; sadece anne ya da babanın gormesine izin veriyor yetkililer, ozel hastane olsa bile. steril bir onluk ve bone giyiyorsunuz ellerinizi steril su ile yıkıyorsunuz ve o odaya giriyorsunuz. bir suru kuvoz var ve herbirinden sesler cıkıyor, alarma benzeyen sesler. bircok bebek oldugunu gorunce hayret ediyordunuz sonra kendi yavrunuzun kartını gorunce sasırıyorsunuz bebek ve soyadınız yazıyor.

    sonrası duygu selli. aglamamamak mumkun degil, hortum anjiyoket minnacık cıplak yavrunuz harika bir minik burun...dokunmanıza izin veriyorlar, kuvoz acılıyor ve insan ilk temastan korkuyor. kim yavrusuna dokunmaktan korkar ki demeyin. asırı bir korku yasadım ben. dokunmaya kıyamadım...

    uc gun sonunda kızım verilen mamayı reddetmis, kusunca midesi yıkanamak zorunda kalmıs. dr acil anne sutu deyince o strese ragmen sut gelmesi icin calıstık ve basardık. sonrasında bir kadının yasayabilecegi en harika duyguyu yasadım, emzirdim kuzumu. bir emzirme hemsiresi size once bir egitim veriyor sonra yogun bakım unitesinde kuzunuzun kuvozunun karsısında verilen sandalyede emziriyorsunuz. bebekcik usumesin diye ustune battaniye ortuyorsunuz ve eger sanslıysanız minik vantuzunuz sizi emiyor. gogus ucu yapısı son derece onem teskil ediyor emzirme eyleminde lakin gogus ucu belirgin olmayanlar uzulmesin eczanelerde bunun icin silikon apartalar satılıyor.

    alınana her gram gunluk olarak size bildiriliyor, bir 20 gr insanı bu kadar mı mutlu eder demeyin, ediyor. ayrıca bu uniteyi kullanmak zorunda kalan ebeveynler su cumleye hazırlıklı olsunlar: her an her sey olabilir! bebeginizin genel saglık durumuyla ilgili iyi ya da yolunda gibi olumlu bir sey soyleyeymemem cunku her an her sey olabilir. herkese soylenenen bir cumle bu,,

    kimsenin bebegi bu uniteye girmek zorunda kalmasın,
    hicbir ihtiyacı olan bebek de mahrum kalmasın.

    (bkz: bebek dostu hastane)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap