• türkiye'nin en büyük sorunlarindan biri verilen verilerin direkt değil dolaylı yoldan alınması.. kdv dediğiniz şeyle maaşınızın neredeyse yarısını vergi olarak verirken bunu farketmiyorsunuz.. oysa bir şekilde ecnebinin yaptigi gibi, her mart ayında trink diye çıkartıp kurban keser gibi vergi verseniz, tabi sene içince bir çok yerde "ben vergi mükellefiyim, vergimi veren insanim arkadaş! bana böyle davranamazsin" moduna girebilirsin..

    ama işte dolaylı yoldan vergi alınında , işler böyle olunca memurlarin parasini, polislerin parasini, hazine müşteşarlığının ve belediyelerin parasını sanki biz vermiyormuşuz gibi geliyor.. devlete para bir şekilde gökten iniyor ve o gökten inen para ile hizmet yapiyorlar, dahası başarısız işler yapiyorlar gibi geliyor.. devlet, imf heyeti 2 gün binsin diye 100 kusur mercedes alirken, bu yüzden kimse ses çıkartmıyor, zira dediğim gibi biz sanıyoruz ki devlete para gökten iniyor, ve o paralari devlet baba istediği gibi kullanabilir..

    hal böyle olunca da, böyle sokak lambalarının elektriğini sanki biz vermiyormuşuz da, şimdi bu tasari ile verecekmişiz gibi gelir..

    devletin direkt vergi almaya çalışmasindan çok, dolaylı vergi almasının geçerli nedeni de bu aslında.. yoksa bilmiyor mu koca devletimiz, sike sike gelir vergisi almasını? koskoca anayasa değişirken, vergi usul kanunu mu değişmeyecek? değişmeyecek işte.. paranın kaynağının halk olduğunu, halka çok belli etmemek gerek.. paranin haydan gelip huya gittiğini düşünmelerini sağlamak gerek ki, kimse hesabını sormasın!
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap