3 entry daha
  • ahmet türk ve taner yıldız 'a yapılan yumruklu saldırının ''...münferit olduğu kabulünden yola çıkacak olursak o takdirde, saldırganları suça iten faktörlerin başında siyasetçileri ve medyayı görmemek eksik değerlendirme olur...''diyerek başbakanın mantığıyla medyayı suçlayan yazar.

    ''...birileri kalkar da ülkede savaş olduğunu ilan eder, terörist başını dilinden düşürmezse ve yine birileri kalkar hükümeti teröristlerle işbirliği yapmakla itham ederse, medya da bu söylemleri manşete taşır, abartılı şekilde haber yaparsa bu tür münferit eylemlerin yaşanması sürpriz olmaz...''

    siyasetçiler özellikle meclis kürsüsünde ''aman bu söylediğim birilerinde yumruk atma isteği uyandırır mı?'' diye düşünmez. düşünmemeli de zaten. düşündüğünü, toplumda uyandıracağı tepkinin kaygısıyla söylememezlik etmemeli.

    bu tür durumlarda medyayı ve siyasetçiyi suça iten kaynak olarak görmek nasrettin hoca'nın hırsızın hiç mi suçu yok, fıkrasını akla getiriyor. seçmenler akıllı olsun, hemen galeyana gelmesin, söylenenleri akıl süzgecinden geçirsin.

    ''...bu durumda bize, "demokratik kültürün henüz tekâmül etmediği toplumumuzda siyasetçilerin ve medyanın toplumu gerecek söylemlerden kaçınması gerekir." demek düşer...''

    demokratik kültürümüz ne zaman tekamül edecek ki? o belirsiz tarihe kadar siyasetçinin düşündüğü eğer toplumu gerecek nitelikteyse söylemesin mi? içinde mi kalsın.

    ben siyasetçinin aklına ne geliyorsa kendince doğru bulduğu bir zamanda toplumu gereceği kaygısı taşımadan söylemesinden yanayım. söylesin ki kendisini tanıyalım.

    http://yenisafak.com.tr/…?t=24.04.2010&y=resultosun
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap