12 entry daha
  • bence, esas bu kapak karikatürünü ırkçı olarak görmek ırkçılıktır.
    evet şaşırdınız değil mi? ama öyledir.
    bahsi geçen karikatürde, arapların geleneksel kıyafetini girmiş bir insan var. bu karikatürde arapların herhangi bir geleneği hor mu görülüyor? daha aşağı veya daha üstün olarak mı betimleniyor? hayır.
    ha geleneksel bir afrika kıyafeti giydirilmiş, ha geleneksel bir çin kıyafeti giydirilmiş, ha geleneksel bir arap kıyafeti giydirilmiş. ne var bunda?
    ama işte bu kapağı ırkçı olarak görenler, geleneksel arap kıyafeti ile cahilliği, geri kalmışlığı özdeşleştirip, arap nasıl bu şekilde resmedilir yahu diye itiraz edip esas ırkçılığı yapmaktadırlar diye düşünüyorum. o sıcakta don mu giyilir be? don giymemeyi aşağı olarak görüyorsanız, esas ırkçı sizsiniz, çünkü don geleneksel arap kıyafetinin bir parçası değildir, bu kadar basit. tıpkı topuklu ayakkabı veya kravatın da geleneksel arap kıyafeti olmadığı gibi. ama siz donsuzluğu hor görüyorsanız, arap kültürünü hor görüyorsunuz ve kusura bakmayın ama ırkçısınız demektir.

    empati yapmaya çalışıyorum, bir arap devlet adamı folklorik türk kıyafetleriyle çizilse don giymedim yerine de ne biliyim kravat takmadım filan dese veya bir külhan beyi gibi çizilip yumurta topuk ayakkabım da var dese hiç bir şekilde alınacağımı zannetmiyorum. veya ben bu ırkçılık olayını tam olarak anlamamış da olabilirim.
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap