5 entry daha
  • dogal afet. sicak ve soguk havanin kaynasarak ücüncü sahislara yaptigi azizlik.

    tornado tehlikesi varsa (ki bu bir cok sehirlerde sirenlerle halka bildirilir) ve eger evde iseniz, hic vakit kaybetmeden, evin bodrum katina sivisilmalidir. su hata kesinlikle yapilmamalidir:
    - dur hanim/bey ben bi kosu el fenerini alayim, ne yapariz sonra karanlikta...
    diyerekten merdivenleri üclü cikip, feneri kapip, yatak odasinin camindan disari bakmak. bu gibi durumlarda tornadonun karsidan gelisini görmek an meselesidir. yasanmistir, allah basa vermesindir. neyseki, bu vatandas son saniyede, kedisini bodruma atabilmis, akabinde disari cikildiginda evin tamamen(!) yerle bir oldugunu görebilmistir.

    uyari sirenlerini duydugunuz an evde degilde disarida iseniz, durum daha kritik boyutlara ulasir. hele gökyüzü tipik yesilimsi bir renk almissa size kacacak pekte zaman kalmadigini gösterir. bu durumlarda en tehlikeli olan, havada ucan cisimlerin size isabet edip, hicte hos olmayan görüntülerin ortaya cikmasidir. vakit kaybetmeden cukurumsu bir yere tünemeli özellikle kafayi saglama almaya calisilmalidir, eger iki veya daha fazla kisi iseniz, sikica birbirinine yapisilmalidir. bu özellikle kilosu 50yi gecmeyenler icin cok önemlidir. cukurumsu bir yer bulunamazsa, kesinlikle cukur kazmaya kalkisilmamalidir. arabalarin park ettigi mekanlardan uzak durulmalidir.
    en iyisi tornadolarin olusabilecegi bölgelere hic yanasmamaktir, oralardan gecmemektir.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap