40 entry daha
  • bilgi kırıntıları düşer durur senelerce, bilme'ler çoğalır, asırlarca biriktirilir, bilim olur. bir çilingirdir bilim, çok kapıları açar, deney'e deney'e.

    anlama'lar ise asırlar müddetince devredilerek çoğalamaz, zira herkes kendi kendine ` :ve kendi kendini`anlamaya, tecrübe etmeye mecburdur. anlam, "bilim çilingiri"nin açamadığı kapıları açan ustasıdır. bilim her ne kadar ustasını inkar etse de, sadece "nasıl" sorusuna cevap verse de, asıl merak edilen soru hep orada durmaktadır. "neden"i bulamayan insanın bilim ile açacağı kapılar ancak ve ancak görünüşte biraz daha rahat bir hayata sebebiyet verir.. ki şu bile şüphelidir, çünkü teknolojik/makineleşmiş bir dünyanın, sezgileri sayılarla değiş tokuş etmeye yeltenen bir sistemin, insana iç huzuru verdiği söylenemez. her şeyi bil'inen, bir tv kumandası gibi yaşanan, tekrara ve rutine ölesiye kaptırılmış hayatlar silsilesinden başka bir vaadi de yoktur. modernizmin büründüğü kurdu kuzu gösteren postu. nam-ı diğer postmodern.

    neden'i ve neyden'i sorgulayan, nasıl'ın beyhude çabasından sıyrılabilenlerin edindiği ilaçtır, anlam. var olmanın bilincini de ancak böylesi bir sızıyla anlayabilir insan.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap