120 entry daha
  • onlarca şarkıcıya ilham vermiş bir isim venus. sadece düz venus olarak değil, venus as a boy, venus in furs ve venus in blue jeans* gibi hallerle de arşivimizi süslüyor venus şarkıları. ama en ünlülerinden bir tanesi es geçilmiş, yazalım hemen.

    1959 tarihli bir frankie avalon şarkısı aynı zamanda venus. frankie avalon abimiz 50lerde müzik yapmaya başlamış, genelde nezih şarkıları tercih eden, arada bir hareketlenen, tam olarak bobby vee ve bobby vinton ayarında bir adam. yaptığı şarkıların en ünlüsü ise back vokalleriyle ünlü, ninni melodisine sahip venus.

    şarkıyı epeydir unutmuşken, son dönemde iki kez ilginç şekilde karşıma çıkması beni bu popüler başlığa yazmaya itti.

    ilki dexter dizisinden. dizinin 4. sezonuna damgasını vurmuş müthiş karakter trinity killer* bir sahnede yanında bir çocuk varken ansızın çalan venus şarkısını duyuyor ve doğrudan çocukluğuna iniyor, geçmişiyle yüzleşiyordu. hatta mezkur sahnede lithgow'un parçayı mırıldandığını dahi görmek mümkün.

    şarkıyla ikinci karşılaşmam ise daha sürprizli. geçenlerde bir coverına rastladım parçanın. 1999 tarihli fight club filminin setinde icra ediliyor. coverın sahipleri ise filmin oyuncuları brad pitt ve edward norton. almışlar ellerine gitarı, çalmışlar baya. bu coverın orijinalinden en büyük farkı ise ismi. şarkının orijinal ismi venus'u değiştirip, penis yapmışlar. açıkçası orta okuldan kalma bu espriyi hala yapmalarını yetiştikleri ülkede ortaokul bulunmamasına bağlıyorum. onun dışında gerçekten çok iyi bir cover.

    işte o cover
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap