9 entry daha
  • wes anderson'ın bir röportajında bahsettiğine göre memur ahlakında film izleyen bir adammış. şakası bir yana düzgün çeviri yapacak kadar türkçe'ye ve ingilizce'ye hakim olamadığım için deneysel bir çeviri ile karşınızdayım.

    "bogdanovich saw everything. he had this metal file cabinet with drawers filled with notes. every time he saw a movie, he typed up a little card that would list the title, director, writer, description, the date he saw the movie, and what he thought. he’d give it a rating. then if he saw it again, he’d take the card and add a note: “i saw it again, and actually i thought it was a little better this time.”

    "bogdanovich her şeyi izlemiştir. çekmecelerinin içi notlarla dolu metal bir dosya kabini vardı. ne zaman bir film izlese bir küçük karta filmin adını, yönetmenini, yazarını, açıklamasını, filmi ne zaman izlediğini ve ne düşündüğünü yazardı. filme bir not verirdi. daha sonra filmi tekrar izlerse o kartı alıp bir not eklerdi: "tekrar izledim, aslında bu sefer biraz daha iyi olduğunu düşündüm"

    daha sonra anderson'un eklediğine göre bogdanovich bunu 15 yaşında yapmaya başlamış ve the last picture show'ı çekince bırakmış.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap