69 entry daha
  • oral çalışlar durumu şöyle anlatmış:

    "“türkiye’de yaklaşık 185 bin er, tamamen posta, kuaför, berber, görevli gibi isimler adı altında sadece ordudaki subaylara ve ailelerine hizmet veriyor. ayrıca 32 bin asker de koruma adı altında yine kişilere hizmet veriyor. 14 bin asker de lojmanlara hizmet veriyor. tsk‘nın kendini milletin bağrında gibi gösterip, milletten uzakta, sivillerden tam bağımsız kendi lojmanı kendi mahkemesi, kendi hastanesi ve kendi hegemanyası içinde bulunması ve bütün bunları disiplin gerekçesiyle kamufle etmeye çalışması gerçekten çok üzücü ve düşündürücüdür.”
    türk silahlı kuvvetleri kapalı bir kutu. bu bilgilerin doğru olup olmadığına karar vermek zor. ancak bir aydır, bu bilgilerin yanlış olduğunu belirten bir açıklama da almış olmadığım için bu bilgilerin doğru olmalarını yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriyorum.
    ***
    “zorunlu askerlik sürsün” diyen ve bunun terörle mücadele için elzem olduğunu iddia eden genelkurmay’ın gerekçeleri ışığında bu rakamları yorumlayalım... askerlikle bir ilgisi olmayan hizmetlerde çalışan asker sayısı yukarıdaki rakamları topladığımız zaman 231 bin ediyor.örneğin alman ordusunun şu anki toplam personel sayısı 247.000, italya’nın 195.000, ingiltere’nin 173.000. avrupa’daki büyük orduların çoğunun toplam personel sayısı, türk silahlı kuvvetleri’nde ‘angarya sektörü’nde çalıştırılan personel sayısından daha az.
    ***
    türk silahlı kuvvetleri sık sık ‘asker sayısının yetersizliği’nden bahseder. bu yetersizlik söylemi üzerinden askerin toplum üzerindeki hegemonyası pekiştirilmeye çalışılır."

    http://www.radikal.com.tr/…05.10.2010&categoryid=98
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap