• sabah gazetesine göre kısa dönem askerliğin kalkmasının gerekçelerinden bir tanesi.

    eh tabi kışlalarda yer yer boşluklar göze çarpmakta.

    http://www.sabah.com.tr/…e4d93a8021de7ff1a7703.html
  • memleketimizdeki yeşil alanların arttığı anlamına gelmektedir. haklılar tabii... yol yol bitmez o otlar, rütbeli personel mi yolacak?
  • doğrudur, hiç şüpheniz olmasın. bendeniz bu açık nedeniyle -kısa dönem olduğumun altını çizerek- yazıcılık, habercilik, tuvalet temizliği, dikenli tel çekilmesi, tüfek bakımı, ot yolma, badana boya, komutanın manitasının çocuğunun ödevlerini yapma, bilumum getir götür işleri... herşeye zor yettim tek başıma. haklılar, valla bak.
  • şu anda tam sayısı, tam olarak daha kaç kişiye ihtiyacı olduğu, bunların nerede istihdam edildiği beyan edilmediği sürece netlik ve inandırıcılık kazanamayacak bir açıklamadır.

    dünyada nüfusuna oranla en kalabalık ikinci orduya sahip ülkemizin (aralık 2008 sayısıyla 1 milyon 43 bin) hâlâ açığı olduğunu itiraf etmesi düşündürücüdür. asker açığı mı, bedava emek açlığı mı?
  • askerliğin tanımını ve organizasyonunu somut oluşa ve bilimsel esaslara göre yeniden yapması gerekenlerce beyan edilen.

    cem yılmaz'ın söylediği gibi tüm asker fotoğrafarında bazukayla, uzun namlulu canavar silahlarla poz veren anadolu'nun bağrından kopma rambolarımızın kaçı kendilerini yakınlarının sandığı ve poz kestikleri şekilde askerlik yapmaktadır?

    oysa ki uzman çavuşun evini taşırken fıtık olan, astsubayın arabasını yeterince titizlikle yıkamadığı için dayak yiyen, ordu evlerinde meze servisi yaparak tezkere alan on binlerce "mehmetçik" vardır.

    askerin zamanını iyi planlayın, yapması ve yapmaması gereken işleri doğru tespit edin, angarya yerine vatan savunmasına yöneltin kardeşim, eksik meksik kalmaz.

    yaptığınız işlerin ağırlığı ve önemi gereği ordu evleri ve sosyal tesislerdeki mal alımlarında vergi muafiyetleri, icabında ek ödenekler talep edin ve bunların işletilmesini özelleştirin gerekirse. "bize asker lâzım" diyorsunuz değil mi? yani "daha fazla garson", "ocak ustası", "şahsi işler için hamal", "oto kuaförü", "tezgahtar" bilmemne değil derdiniz...

    öyle ise yemin ettirip asker ocağına aldığınız gençleri de çakı gibi birer asker yapınız, daha rasyonel görevlendiriniz kâfi. diğer ihtiyaç ve gereksinim duyduğunuz hizmetleriniz için maaşlarınızın arttırılması dahil pek çok başkaca çözüm kanaatimce bu bağlamda sorgulanabilir..
  • mesai saatleri icinde subay-astsubaya borsa, altili ve iddaa konularinda danismanlik hizmeti verecek nitelikli er-erbas ihtiyaci bizzat gozlemlenmistir. ustsubay cocuklarinin yabanci dil, matematik, fen grubu ozel ders ihtiyaclari da dusunulunce soz konusu acik daha bir anlasilir olmaktadir.
  • güzel ülkemizin bir an önce giderilmesi gereken açığıdır. diğer açıklar bu konunun yanında ne ki?
hesabın var mı? giriş yap