7 entry daha
  • "yandaş" sözcüğünün olanca gerizekalılığını ortaya koyarak çarpıttığı enteresan konu. öyle "evet" veya "hayır" denebilecek bir şey de değil bence.

    ama evvela şunu belirteyim ki karşı tarafı tanımayıp büyük büyük yaftalar yapıştırmak insanı çok kolay aptal durumuna düşürebilir. tabi ki sözlükte çoğu insan birbirini tanımıyor ama birbirini uzun süredir tanıyan gruplar da mevcut. özellikle tanınan bir insan hakkında uzaktan yakından hiçbir alakası olamayacağı halde "yandaş" denmesi, hatta (ahahah) "mücahit" denmesi sadece yazanı aptal durumuna düşürmüyor, tanıyan insanları da öfkeyle şefkat arası bir hisle dolduruyor, taşırıyor. sözün özü, iki satır yazısını okudunuz diye bir insan hakkında bir bok biliyormuşsunuz gibi yapmayın. ayıp. hem sizin de namınıza itibarınıza yazık, o kadar yazıp yazıp sonra küçük fanatikler gibi isim takmaca hayal kurmaca oynamanın alemi yok.

    konuya gelirsek... şimdi oecd toplantısının bir şehirde yapılmasının, o şehrin başkent olmasına delalet etmediği doğru. öte yandan bu toplantının o gerekçeyle boykot edilebileceği de doğru. ama buradaki fark şu; boykot etmemek doğu kudüs'ün israil'e ait olduğunu onaylamak demek değildir (tabi toplantı doğu kudüs'te yapılmazsa ki durum o değil). özellikle israil'le diplomatik halatlarını iyice geren türkiye'nin böyle bir hareket yapması ayrıca yanlış olur diye düşünüyorum. israil'le sürtüşmenin amacı bağları koparmak değil baskı yaratmaktır. yoksa türkiye'nin israil'siz senaryoları birincil öncelik haline getirdiğini ilan etmek bana pek gerçekçi gelmiyor. türkiye zaten tavrı şekli belli bir ülke, doğu kudüs gibi sembolik bir hareket yapılmadığı sürece boykot etmemek tutarsızlık değil diplomasinin (yani diyalog kurmanın) işaretidir bence. bence de dış politika etik üzerine kurulsun ama görüşmeden diplomasi olmaz, bunu da unutmayalım. kimse israil başbakanı öyle buyurdu diye bu hareketin "tanıma" gibi çok daha öte bir anlama geleceğini düşünmemeli bence.

    şu durumda, bu katılımdan "türkiye'nin israil'in doğu kudüs işgalini desteklediği" mesajını çıkaracak ve politikasını ona göre inşa edecek diplomata hayatta başarılar dilerim. son beş senedir gazete okumamış herhalde diye de eklerim.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap