21 entry daha
  • her duyduğumda gülmeme sebep olan isim. neden mi ?

    sene:2002
    yer: istanbul
    mekan: stüdyo x
    meslek: fotoğrafçılık

    üniversitede okuduğum yıllardı. ergenliğin verdiği enerjiyle bir işe girmiş, kah çalışıyor kah para kazanamıyordum. elimin yatkın olmasından mütevellid fotoğrafçılık yapıyordum. işin mutfak kısmındaydım. çekilen fotoğrafları montajlıyor, sivilceleri yok ediyordum. ne büyük nimet şu fotoşort.
    o zamanlar her stüdyo bu işi yapamazdı şimdiki gibi her dükkanda bir fotoşortçu yoktu. fotoğrafçılar çektikleri pozları gönderirdi bizim gibi büyük stüdyolara, bizde onları montajlardık. rutuş renklendirme gelin damat fotoğrafları gibi digital denilen olay yani. neyse,
    kalabalık pozlar gelirdi bazen sağdan soldan başka şehirlerden, bir karede 15 kişi olurdu, fotocu da üstüne not düşerdi "en sağdaki adamı çıkarın 12 tane vs'lık yapın" gibi.
    ya da "en uzunu çıkarın renklendirin, soldan 4.kişiyi çıkarın resmini büyütün" diye.
    sanırım bu gibi kişilerin başka fotoğrafları olmadığından böyle şeyler istiyorlardı müşteriler.
    bizim için çocuk oyuncağıydı.2 dekupeye bakardı. çat çat hemen yapardık, basıp gönderirdik artık nereden geldiyse o resim. sonra günlerden bir gün olmuştu, günlük rutin işlerimi yapıyordum, vs'lık yapıyor rutuş yapıyor resimleri büyütüyor baskıya gönderiyordum.
    neyse elime yeni bir zarf aldım. iş yani.
    üzerinde " foto rüya konya " yazıyordu. çıkardım resmi içinde bir tane kalabalık poz.
    üzerine de not düşülmüş "resimden nuriyi çıkarın" sadşlkfjasdfjasdkf
    hatırladıkça gülüyorum hala. nuri kim lan ? ben nereden bileyim manyak adam.
    aldım elime resmi geziyorum dükkanda " nuriyi tanıyor musunuz ?" diye soruyorum mesai arkadaşlarıma, herhalde bilinen biri dedim bu nuri, neyse onlarda soruyorlar nuri kim ne bilelim ? diye. sevilmeyen biri ki o pozdan çıkarılması istenmiş. muhtemelen gönderen fotoğrafçıda tanıyor belirtmeye ihtiyaç duymadan doğrudan yazdığına göre "resimden nuriyi çıkarın "
    dükkanın bir telefonu olmadığından bende not düştüm üzerine "ne istiyorsunuz lan nuriden" şkjfdsakfsa şaka şaka "nuriyi belirtin" yazdım ve tekrar kargoya verdim.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap