• açıkcası başından beri cemaat olayını hiç anlayamadım. 90 yaşında, mıyır mıyır konuşup ne dediği anlaşılmayan, sakallı bir dedenin dizinin dibinde oturan ve her dediğini yapan koca koca adamlar, zıpla denildiğinde "neden" diye düşünmeyip "ne kadar yükseğe" diye soran insanlar*, biat kültürü falan hep komiğime gitmiştir. ancak son zamanlarda iyi yerlere gelen herkesin bir cemaate mensup olması ve bu cemaatlerin günden güne güçlenmesi ile yavaştan fikrim değişmeye başladı. artık bizden geçti ama genç nesiller ileride işsiz kalmamak için şimdiden kendilerine uygun cemaati seçmeliler bence. onun için gençlere benden bir kıyak, doğru tercih için cemaatlerimizi tanıyalım;

    gülen cemaati aka nurcular: bi kere türkiye'nin en yaygın, en zengin ve güçlü cemaati. devlet içinde gayet iyi durumdalar. üyeleri, özellikle sınavlarda çok başarılı.

    (bkz: kpss 2010 kopya skandalı)
    (bkz: polis okulu sorularının cemaate servis edilmesi)

    devlette memur veya polis olmak isteyenler için birebir. sanırım esas kurucularının süper güçleri varmış*, yani fantastik öğeler taşıyor, bu da bir artı bence.

    eksilerine gelirsek; sadece kuran okumak yetmiyor risale-i nur ve fethullah gülen'in kitaplarını da okumak şart, okumayı sevmeyenler uzak dursun. en büyük eğlence sohbet ve maklube, yani sıkıcılar. badem bıyık zorunlu, herkeste olduğu gibi sizde de iğrenç duracak. ayrıca zaman gazetesi de zorunlu. kadınlar konusunda biraz zayıflar, başlarındaki adam bile henüz evlenemedi*, yani manita yapmak için girmek çok yanlış bir tercih olur. ama bana göre bu cemaatin en büyük eksisi, şöyle tiplerin size abilik yapacak olması;

    http://farm2.static.flickr.com/…80_cc201fc4f2_z.jpg

    nakşibendiler: merkezi new york'ta, bu çok büyük bir artı. tabi aralarına girince new york'a tayininiz nasıl çıkıyor onu bilmiyorum. remzi gür bunlardan galiba, eğer kafalarsanız bakarsınız size de bi 3 - 5 gönderir*. osmanlıcılar yani küpeye izin verebilirler ama bundan tam emin değilim, siz sormadan denemeyin. gülen cemaati gibi yayılmacı bir politika yerine az ama öz mottosunu uyguluyorlar, yeri geldiğinde hükümete talimat bile verebiliyorlar.

    (bkz: nakşibendi şeyhinden hükümete talimatlar)

    eksileri ise; şeyhleri kıbrıslı olmasına rağmen*, ironik bir şekilde içki ve kumar yasak, yani bunlar da çok sıkıcı. kadınlar konusunda da zayıf gözüküyorlar. şeyhten habersiz neredeyse tuvalete bile gitmek yasak ve şeyh 1922 doğumlu olduğundan kendisiyle iletişim kurmak biraz zor olabilir. en önemlisi, tarikatın idmanları çok yoğun. eğer kondisyonunuza güvenmiyorsanız hiç denemeyin;

    http://www.youtube.com/watch?v=4dsgswqgcoo

    ismail ağa cemaati: nakşibendilerin bir kolu. merkezleri fatih, çarşamba, diğer nakşibendiler new york'tayken bunlar biraz kandırılmış gibi geliyor ama neyse. başlarındaki cübbeli esprili bir adam, vaazları eğlenceli geçiyor sanki. camilerinde kafasını mihraba vurarak kendini öldüren adamlar çıkabiliyor*, x-files tadı yakalanabilir, yani fantastik öğeler bunda da var. kadınlar konusunda neredeyse tüm cemaatler gibi bunlar da zayıf, yalnız 4 kadınla evlenmeye ses çıkaran olmaz gibi geliyor, bu yönden artı olabilir.

    burada en üste çıkmadan para kazanmak çok zor, yani hoca olmadan jet ski'ye binmeyi unutun. kendi kızınız bile size değişik gözükebilir*ama neden öyle orası bi muallak, ben de tam çözemedim. içkiyi ve kumarı geçtim televizyon bile yasak ayrıca badem bıyıktan bile iğrenç duran tek şey olan cübbe, sarık, sakal triosu zorunlu.

    http://hphotos-snc1.fbcdn.net/…2550647_627826_n.jpg

    adnan hocacılar aka harun yahyacılar: herhalde en klas cemaat budur. güzel kızlar, yakışıklı erkekler, herkes bakımlı, sinek kaydı traşlı falan filan, tam bir zengiler kulübü. içki de yasak değil sanki. ayrıca diğer cemaatlerin aksine burada kadınlar sürekli iltifat yağmuruna tutulup, el üstünde tutuluyorlar**. en zengin cemaat olmayabilirler ama en sağlam harcayanlar bunlardır herhalde. sadece eğlenceye değil eğitime(!) de büyük yatırım yapıyorlar. adnan hoca'nın, sırf insanları bilinçlendirmek için yüzlerce site açıp on binlerce kitap dağıtması* bütün dünyanın ilgisini çekiyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=d5-jtzraola (özellikle 4. dakikadan itibaren)

    gelelim eksilerine; bi kere bu cemaate girince bildiğiniz bütün biyoloji bilgilerini unutun çünkü burada harun yahya'nın bilimi geçerli. başta dediğim gibi cemaat yakışıklı erkekler ve güzel kızlardan oluşuyor, yani çirkinseniz başka kapıya. sürekli maşallah ve inşallah demeniz lazım, psikolojiniz biraz bozulabilir. ve en azından benim için en kötüsü; çıplak namaz. iddialara göre böyle bir olay varmış. tamam normalde ilginç bir deneyim olabilir ama ben şansız bir insan olduğumdan namazda önüme en az 70 yaşında bir amcanın geleceğine adım gibi eminim. düşünmesi bile kötü.

    furkancılar: yeni yeni gelişmekte olan bir cemaat, merkezi adana. kafkas ekolünden geliyorlar sanırım, hafiften çeçen tandansı var. kadınlar konusunda en kötü durumda olan bunlar büyük ihtimalle.

    (bkz: açık saçık giyinerek erkeklere zulmetmek)

    büyük bir cemaatte herhangi bir şakirt olmaktansa, küçük cemaatte başa oynamayı isteyenler için birebir. yalnız dediğim gibi kadınlar konusunda baya baya kötü durumdalar, ona dikkat.

    iskender paşa dergahı: sağlık sektöründeler* yani müridleri bir nevi sigortalı olabilir. söylenenlere göre turgut özal, necmettin erbakan ve tayyip erdoğan bu dergahtan çıkmış. belli ki scout'ları nokta atış yapıp wonderkid'leri kapıyor. bu da demek oluyor ki, eğer sizde potansiyel görmezlerse girmeniz zor.

    http://galeri.uludagsozluk.com/…eklemesi_144902.jpg

    süleymancılar: tam bir kapalı kutu. medyada ara ara hangi partiye oy verecekleri çıksa da haklarında pek bir bilgi yok. bol bol yurt yapıp çocuk topluyorlar, sanırım ajax modelini uyguluyorlar. maalesef bu cemaatle ilgili aklımda kalan tek şey;

    (bkz: konya'da çöken öğrenci yurdu)

    kaplancılar: almanya merkezli bir oluşum. tercihini yurtdışından kullanıp erasmus havası yakalamak isteyenler için ideal. 11 eylül'den çok önce uçakla intihar saldırısını düşünmüşler ama becerememişlerdi. yani kendilerine alanında öncü cemaat diyebiliriz. şu an için dağılmış gözüküyorlar ama dedikodulara göre müridleri "aynı ekip, aynı kadro olsun yine çağırsınlar, yine giderim" diyorlarmış.

    aczmendiler: adaptasyon sorunu yaşamak istemeyen metalci gençler için birebir. 28 şubat sürecinde dağılmışlardı ama şeyhleri müslüm gündüz'ün yine televizyonlarda boy göstermesiyle, toparlanmak istedikleri anlaşılıyor. küllerinden doğabilirler, denemekte zarar yok. yalnız buranın müridleri de kadınsız (şeyh dışında). ona göre.

    taliban: şimdilik çok aşırı. pas geçin bence.

    muz tarikatı aka muzcular: 90'lı yıllarda çok az görünüp sonra kayıplara karışan efsanedir muzcular. şeyhin çükünü öpme olayı her ne kadar tuhaf kaçsa da (hafif ama, çok değil), namaza getirdikleri devrim niteliğindeki yeniliklerle milyonların kalbini çaldılar. çok sıkıcı olan namaz atraksiyonuna birdirbir oynamak, eğilene tutmasaydım düşüyordun yapmak ve yine eğilene pandik atmak gibi aktiviteler ekleyerek namaz kılmayı eğlenceli hale getirdiler. biraz riskli ama bu efsaneyi alıp diriltmek sizin ellerinizde.

    isimsiz cemaat: bu adamlar kimdir, olayları nedir bilmiyorum ama yıllardır deli gibi izliyorum. ciddi ciddi artık ayin midir yaptıkları şey, toplantı mıdır her ne diyorlarsa ona katılmak istiyorum. inanılmaz eğlenceli gözüküyor yaptıkları. özellikle ilk videodaki adamları koy tribüne, benim diyen taraftar grubunu rezil etsinler.

    http://www.youtube.com/watch?v=qpjv1jnzito
    http://www.youtube.com/watch?v=e3vbrxt0xny

    seçenekler bunlar. tercihinizi dikkatli yapın çünkü bu seçim hayatınızı değiştirecek.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap