88 entry daha
  • uzun bir deneme sürecinden sonra kendimce çok güzel bir eklenti koleksiyonu oluşturdum. bunları paylaşmakta yarar var.

    adblock plus: aşağı yukarı her firefox kullanıcısı bu eklentiyi bilir ve kullanır. reklamları engellemeye yarar.

    all-in-one sidebar: bunu da çoğu firefox kullanıcı bilir. eklenti, tema... vs tercihleriniz yönetmek için birebirdir.

    autohidestatusbar: adından da anlaşılabileceği statusbar'ı saklar.

    autopager: sözlüklerde, forumlarda çok işe yarayan bir eklenti. bir sonraki sayfayı otomatik olarak sayfanın sonuna ekler. isterseniz daha çok sayfayı da ekler, size kalmış.

    bugmenot: internette birşeyler aradınız, buldunuz ama ilgili konuyla alakalı linki görebilmek için foruma üye olmanız gerekiyor. işte o zaman bu eklenti müthiş oluyor. kullanıcı adı kısmına gelip sağ tıklayıp login with bugmenot diyorsunuz ve siteye giriyorsunuz. site sahipleri bu eklentiyi öğrendiği için önlem almaya başladı ama hala kullanılabilir durumda.

    download statusbar: birşey indirirken ayrı bir pencere açılmasını istemiyor ve indirmenin ne durumda olduğunu tarayıcının bir köşesinde görmek istiyorsanız bu eklentiyi kurun.

    element hiding helper for adblock plus: adblock plus'ın otomatik olarak engellemediği fakat engellenmesini istediğiniz öğeleri engellemenizi sağlar.

    febe: eklentilerinizi, bookmarklarınızı ... vs yedekler.

    fasterfox: hızdan şikayet eden her firefox kullanıcısının kullanması gereken bir eklenti. seçeneklerden turbo yükleme'yi seçerek ya da ileri düzeyde bir bilgisayar kullanıcısıysanız seçenekleri kendiniz belirleyerek firefox'un hızını belirgin bir şekilde arttırabilirsiniz. bu eklenti adını sahiplenen birçok eklenti var; benim önereceğim fasterfox(eladkarako mod) olanı.

    firegestures: klavye kullanmadan, herşeyi sadece fare hareketleri ile yapmanızı sağlar. hareketleri kendiniz ayarlayabilirsiniz. örneğin; ben arama yapacağım zaman, arayacağım kelimeyi seçip, sağ tuş basılıyken, fareyi önce sağa, sonra aşağı hareket ettirdiğimde hangi arama motorunda arama yapacağımı belirleyebiliyorum; kelimeyi seçip, kopyalayıp, arama motorunu değiştirip, kelimeyi yapıştırıp, aramaya basmak yerine.

    foxyproxy: proxy ayarlarınızı düzenlemeye, proxy'ler arasında tek tıkla geçiş yapmaya yarar.

    lastpass : şifrelerinizi bu eklenti sayesinde saklayabilirsiniz.

    lazarus: bir sözlükçünün firefox'unda kesinlikle bulunması gereken bir eklenti. uzun bir yazı yazarken elinizde olmayan sebeplerden dolayı yazı silinebilir. bu eklenti orada devreye giriyor. yazdıklarınızı hafızasına alıyor. elektrikler kesilmiş bile olsa bilgisayarı açtığınızda yazdıklarınız yerli yerinde duruyor olacak.

    read it later: bir web sayfasını daha sonra okumak için saklamanızı sağlar.

    resozluk: açıklamaya gerek yok herhalde.

    speed dial: açtığınız yeni sekmede, boş bir sayfa yerine sitelere kısayol gösterir.

    stumbleupon: internette girecek bir site kalmayıp da canınız sıkıldığında çok işe yarayan bir eklenti. size, stumbleupon kullanıcılarının önerdiği ve genelde çok güzel olan siteleri gösterir.

    text link: metin halindeki urlleri çift tıklamayla girebileceğiniz bir hale sokar.

    webmail notifier: firefox'unuzun belirlediğiniz bir köşesinde durur ve önceden eklediğiniz mail adreslerinizi belli aralıklarla kontrol ederek mail geldiğinde sizi uyarır.

    yet another smooth scrolling: sayfayı kaydırırken akıcılık katar. smoothwhell denen aynı işi yapan bir eklenti daha var ama ben bunu daha çok beğendim.

    son olarak strata40 temasını ve stratabuddy eklentisini kullanarak firefox'un görünümünü güzelleştirebilirsiniz.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap