46 entry daha
  • çok güzel olmasına rağmen, ne kadar güzel olduğundan bahsetmek yerine jimmy page kötüleme moturu olarak kullanılan şarkı. özellikle internette dolanan led zeppelin plagiarism geyiklerinin kafa confüzutlatan noktası.

    genelde jimmy page'in bu şarkıyı ismini değiştirmeden, kendim yaptım dediğini söylüyorlar. ama aslında öyle değil, şöyle;
    bu şarkı zaten jake holmes'a aittir. led zeppelin çalmadan önce the yardbirds'ın jimmy page'li zamanında canlı olarak coverlanmış, stüdyo kaydına girilmemiş ama i'm confused ismiyle the yardbirds'ın canlı albümüne jake holmes'ın de desteğiyle cover olarak konmuştur. bak destekliyor diyorum ve biz led zeppelin'in the yardbirds'ın devamı olduğunu biliyoruz. neyse yani söz müzik led zeppelin olarak geçemeden çok daha önce jimmy page zaten bilinen bu şarkının kendisine ait olduğunu falan idda etmeden gayet güzel coverlamıştır. daha sonrasında yine bu şarkının kendisine ait olduğunu idda etmeden bowed guitar denilen tekniği ortaya çıkarmış yeteneksiz bir müzisyen olarak şarkının sözlerini ve melodisinin akışı değiştirerek, ritmi yavaşlatıp bluesvari bir hale getirerek, ilk defa gitarı keman gibi bir yaylı enstrüman olarak kullanıp, şarkının ismini falan değiştirmeden ve zaten bilinen bu şarkının kendi icadları olduğunu da söylemeden kayda giriyorlar. evet hukuğun verdiği avantajları kullanarak o dönem jake holmes'a para vermek istemiyorlar gibi görülebilir ama dediğim gibi jake holmes zaten the yardbirds'a veriyor bu şarkıyı, the yardbirds'ın devamı neydi? led zeppelin. jake holmes 40 sene önce bu olaya tepki göstermiyor, hatta pek umursamıyor. sorun bu şarkının tamamen led zepeelin'le anılmasından sonra çıkıyor ve jake holmes şarkının zaten sahip olduğu haklarını geri almak için, bu adam böyle bir şey yaptı ama bu şarkıyı ben yaptım arkadaş, o kadar da değil diyerek -daha geçen sene- jimmy page'i mahkemeye veriyor. lakin bazı internet trolleri ortaya attıkları ilginç iddalarla led zeppelin'in bu şarkıyı çaktırmadan piyasaya sürüp biz yaptık demeye çalıştıklarını söylüyor, özellikle forumlarda bu iddayı ortaya atıp kıs kıs sırıtan ve konuyu yeni öğrenen insanların dazed and confused olup karşılıklı atışmasını izlemekten zevk duyan çok fazla komik insan mevcut.

    -aaa jake holmes yapmış laa! evet evet çalmış ibneler.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap