30 entry daha
  • çok uzun yolculuk gerektiren bir ada.o yüzden gençken gitmenizi tavsiye ederim.rupiah para birimli menüleri görünce şok olabilirsiniz ama inanılmaz derecede ucuz bir yer.akıl almaz deniz mahsulleri yiyip,inanılmaz güzellikte biraları içip çok az bir para ödeyebilirsiniz.rezervasyon sistemi çok güzeldir.mesele bir restauranta rezervasyon yaptırırsanız o restaurantdan size özel bir araç yolluyorlar ve sizi aldırıyorlar.yemek sonunda da otelinize bırakıyorlar.bunlar kesinlikle ücretli değil.ücretli olması da birşey farkettirmez zira siz 30-40 dolara bir taksi kiralarsanız sizi gün boyu istediğiniz yere götürüp gezdirebilir.

    sokaklarda gezerken her evin önünde küçük küçük tapınaklar-heykeller görürsünüz.ve o heykellerin önünde de ufak ufak yemek porsiyonlarına rastlarsınız.ev sahibi o gün ne yediyse aynısından tanrısına ikram etmiştir.

    inanılmaz güzellikte heykel sanatı ve ağaç oymacılığı vardır.inanılmaz güzellikte pirinç tarlaları görürsünüz.doğanın her rengine burada rastlarsınız.

    en ilginç olanı ev yapılarıdır.gezdiğimiz yerlerdeki evlerin herhangi bir ısıtma sisteminin olmaması ayrıca kapıların pencerelerin kesinlikle olmaması da dikkatimi çekmişti.bali'li birisine sorduğumda bana 'burada soğuk yoktur.ya sıcaktır ya da çok sıcaktır' demişti.

    eğer gidecekseniz ve uzun bir süre kalacaksanız yerel kıyafetler giymenizi kesinlikle tavsiye ederim.ben hayatımda bu kadar rahat ettiren bir giysi görmedim henüz.
256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap