17 entry daha
  • benim için, basitçe, izlemekten büyük keyif aldığım, sinemaya koşa koşa büyük bir heyecan içinde gitmeme sebep olan tarzdaki filmlerden birinin en güzel örneğidir. kalantor oyuncu kadrosunun her birinin ayrı ayrı sergilediği muhteşem oyunculuklarla, çekimlerdeki kalitesiyle, filmdeki kostümlerin, dönemin kıyafetlerindeki ince detaylara yaptığı selamlarla, kocaman tombul arabalarla, ingiliz taşrasının yeşillikleriyle, ingiliz kraliyet ailesinin şaşaalı hayatı ve görkemli saraylarıyla, saray adabının sergilendiği sahneleriyle on numara bir filmdir.

    --- spoiler ---

    kıtalara hükmeden bir imparatorluğun kralının, kendi hayatıyla ilgili küçücük şeylerde bile bahsettiğim o saray adabı sebebiyle karar verememesindeki ironi, ingilterede kraliyetin niye önemli olduğunu anlamamızı sağlayan, ortalama ingilizin krala gösterdiği saygıyı, kraliyet ailesine verdiği değeri gösteren sahnelerle bir kocaman şölendir bence bu film.

    ayrıca, bugün hala hükmünü süren kraliçenin, nasıl bir babanın kızı olduğunu gösteren, niye yıllardır hükmünü koruyabildiğine dair ipuçları da veren bir filmdir. hepsinden öte tarihi bir gerçeği konu aldığı için ve izlendiğinde bir zamanlar -ki o zamanlar çok çok eski zamanlar da değil- yaşamış bir koca kralın, aslında aristokrat kibrinden kaynaklanan yanlış yetiştirilme tarzıyla, nasıl basit bir dertten muzdarip olduğunu gözler önüne serer.

    --- spoiler ---

    evet, bir de bunun yanında colin firth'den, helena bonham carter'dan veya geoffrey rush'dan bahsedebilirim satırlarca. sergiledikleri harikulade performanslar hakkında atıp tutabilirim. ama isimleri bile yetiyor zaten; ne kalitede bir film, ne büyüklükte bir güzellik, nasıl bir muhteşemlik seyredecek olduğunuzu anlamaya. gidin izleyin. keyfini çıkarın.
410 entry daha
hesabın var mı? giriş yap