14 entry daha
  • çok güzel film. kısa ve öz.

    adam "hayat" denen naneyi alıp özetledi bir kesitle, lönk diye koyuverdi kucağımıza, gülüyorduk da kalakaldık öyle çoğu zaman. iki tarafı da gördük de hangisi daha iyi bilemedik.

    --- dikkat! izlemeyene ipuçlu içerik ---

    * bebekli sahneye ohaa diye çığlık attım.

    * sosyal hizmetler görevlisinden "sarışın, 60 kilo civarı, memeler de fena değil" diye bahsederken "donu da beyazmıış!" diye eklemesine, o piçliğe yarıldım.

    * "tuvaletinizi buraya mı yapıyorsunuz yani?" diye şaşkın şaşkın soran kıza "evet, rahat bırak da sıçayım" şeklindeki bomba diyaloglara bittim.

    *koskoca adamların evin içinde ve dışında sliple gezmelerine -hatta bir sahnede çocuğun babasının yeşil slibinin götünde kocaman kahverengi bir leke vardı- her defasında şaşırdım.

    * yine çocuğun babasının bir gün yatakta kendi kusmuğunun içinde yatıyor oluşuna değil, hatta oğlanın babasının ağzını adamın donuyla siliyor oluşuna da değil ama kadrajın solunda o kusmuğu afiyetle yemekte olan kediye feryat figan!! ama gülüyorum da istemsizce. zaten hem tiksinip hem güldüm filmde paso.

    * film boyunca o çocuğun o embesil saç modelini değiştirip bir sevgili edinmesini bekledim, olmadı bi türlü.

    * o büyükanne, cefakar kadın, kadın anam yavrum ömrü çürüdü kadının evlatları yüzünden. ona hep üzüldüm.

    * göt kadar, ücra bir kasabada diye bahsettikleri yerlerde ne eğlenceler döndü kıskandım.

    * o kadar keyifle utanmaksızın litrelerce bira içtiler ki, bira sevmem güya ama canım çekti.

    * am göt meme temalı şarkılarına iyi güldüm.

    * zil zurna sarhoşken araba kullanmaya kalkıp kaza yapan, hastanelik olan elemanın çarpıştığı kişilerin hırsız olup onların yakalanmasına sebep olması gibi şaşırtmacaları çok sevdim.

    * o fransa turu oyunu çok iyiymiş yaa.

    * "kadının ve çocuğunu terkettiğin zaman pislik olursun. bunun nedeni, kadını hamile bırakmadan önce terkedecek kadar pislik olmamandır" gibi sözlere, bir de çocuğun babası yüzünden yaşadığı hayal kırıklıklarına üzüldüm. hiçbir çocuk o yaşlarda böyle şeyler yaşamamalı.

    * küçüklüğü o kadar sevimli çocuğun büyüyünce o kadar çikin olacağı hiç aklıma gelmezdi. ama o kiremit rengi hırka çok yakışmıştı o da ayrı konu.

    *son olarak, ne pis aileymişsiniz arkadaş! yapmadığınız piçlik kalmadı mk. ama yine de sempatiklerdi kelatalar, çok içmeseler bir şeyleri yoktu da işte...

    --- bir sıpoylırın sonu ---

    daha çok bilinse, duyulsa keşke böyle filmler...
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap