8 entry daha
  • genel olarak fabrikalarda universite mezunlarini tanimlama bicimidir. ayni sekilde organizasyonun alt siralarindaki kisileri belirtmek icin de mavi yaka tanimi kullanilir. usta, ustabasi, isciler mavi yaka sinifina tabi iken, ofis calisanlari ve muhendisler ile beraber yonetici kadrosu beyaz yakalilar olarak bilinir.

    kimi fabrikalarda ise oglen yemeklerinde dahi mavi yaka ile beyaz yakalari bir araya getirtmemek gibi bir adet vardir. masalari falan ayridir her iki grubun ki hic tasvip etmedigim durumdur bu. mavi yaka personeli size sadece bu yuzden bile tav olabilir. ekip ruhu olayinin oturmadigi yerlerdir buralari cogunluk ile. neticede onlar is cikarmadan sen neyi yoneteceksin ? fabrika mudurlerinin bunu dusunup ilgili duruma dur demeleri, en azindan hep birlikte yemek yenilmesine musade etmeleri gerekmektedir ki alti ile daha kaynasan, ustten bakmayan beyaz yakalar, is hayatinda daha basarili olsunlar. isci sinifi icin onemlidir bu detay, sevmezler dislanmayi ya da hor gorulmeyi. siz onlari sahiplenip, kendi sinifinizdanmis gibi hissettirdiginiz surece alir baslarina koyarlar sizi.

    mavi yakayi (sanayi iscisini) yonetmenin altin kurali budur. yeni mezun olup ise giren uretim muduru adaylarina tavsiyemdir.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap