69 entry daha
  • ''if ı want to live, ı live!. if i want to take, ı take! ''

    insan ruhunu eritici bir seri olan assassin's creed'in son halkası. ubisoftun elinde kalan tek koz da bu oyun kaldı zaten. ondandır anormal bir özen ve fikir manyaklığı eşliğinde oyun sunulmuş. devam oyunları genellikle ek paketlerin geliştirilmişi şeklinde görülse de brotherhood, creed ii'nin tamamlayıcısı olmuş. ama bazıları gibi assassin's creed 3 diyemeyiz kendisine. oyunun senaryosu ise assassin's creed 3 için tam bir ön hazırlık niteliği taşıyor. oyunun sevdalısıysanız eğer, ilk oyuna göre oynanışın çok daha ileriye taşındığını göreceksiniz.

    öncelikle spoilerlar;

    --- spoiler ---

    cesare borgia, ilk oyundaki babasından daha bir çamur, daha da sadist bir karakter olarak yansıtılmış ki cesare, gerçekten de tam olarak böyle bir adamdı. kendi kız kardeşiyle olan ilişkisi olsun, babasını bir elmayla - oldukça ironik - zehirlemesi olsun tamamen tarihsel gerçekler. hele o lucretia borgia'yı kucaklayıp caterina sforza'nın hücresine götürdüğümüz sahnelerde hürrem'in bet çığlıklarını bile aradım. o kadar iğrenç bir karakter yapmışlar son derece gerçekçi olmuş.

    ezio the apple'ın alameti farikalarını sonunda iyice gösteriyor. son bölümde apple ile yapılan gösteri, çalan müzik, ortam resmen yardırıcı olmuş.

    --- spoiler ---

    oyunun sonu ise sanıyorum desmond'ın tek bir zamanda değil, bir çok zamanda birden yolculuk edeceğini gösteriyor. ancak asssıl anahtar subject 16. mutlaka o bulmacaları çözün. oyunun senaryosu orada gizli. diyor ki 16;

    --- spoiler ---

    herşey zaten oldu ve yok oldu sen boşuna uğraşıyorsun.

    işte bunun tonla anlamı olabilir. burada lucy'nin tapınakçı olma ihtimali büyük görünse de asıl yapılan yorum şu; desmond'ın adem'in soyundan geldiği muhakkak. ancak lucy, ademle havvanın soyundan gelmiyor. bu bleeding effect denen nanenin olduğu kişiler, en başından beri ''daha önce gelenler'' denilen, minerva ve juno'nun soyundan gelen hibrit insanlar. yani tanrılarla insanların çocukları. ancak lucy o soydan gelmiyor ve desmond'ın da lucy ile birlikte olacağını öngören juno, desmond'a lucy'i öldürtüyor. böylece desmond'ın soyun devamını sağlayacak asıl kadınla, daha ortaya çıkmamış olan havva ile çiftleşmesini sağlayacaklar. o kıyamet nasılsa kopacak ancak sonrasında geride kalanlar, yine ademle havvanın soyundan geldiği gibi, desmond ile o kadının soyundan gelecekler. böylece dünya yeniden üreyecek. daha önce defalarca olduğu gibi. hatta daha da ileri gidiyorum, da vinci disappearance'ın sonunda duyduğunuz rakamlar bir koordinat ve oyun oraya ulaşma çabası olarak devam edecek. muhtemelen yeni havvanın bulunduğu yeri de işaretliyor olabilir veya stuff gibi apple'ların tamamlayıcısı olan asıl büyük alemeti farikaların olduğu bir tapınağı da.

    --- spoiler ---

    ama arkadaş işin içine bir de pythagoras'ı katmışlar daha ne yapsın adamlar. bu kadar mükemmel bir senaryo anca red dead redemption'da olur.

    3. oyunda, tek beklentim, oyunun bir call of duty'ye dönüşmemesi. subject 16 bulmacalarında zaten gidilebilecek tarihlerle ilgili o kadar ton ipucu verdiler ki. örneğin rasputin dönemi çarlık rusyası. rasputin oyuna göre bir tapınakçı ve bir elma sahibi. tıpkı tesla gibi. ancak tesla bir assassin ve assassin'ler rasputin'in tunguskada yaptığı büyük bir işi, tesla'nın yardımıyla yok ediyorlar bu da o zamanlar gerçekleşen tunguska patlaması denen olayın olmasına neden oluyor. tarihte olup biten o kadar çok olayı birbiriyle birleştirmişler ki, sahiden alternatif bir dünya tarihi oluşmuş durumda. bunda sonra ne yapsalar sıçamazlar zaten senaryo aldı yürüdü.

    sadece oyun değil demekten dilimde tüy bitti. kütüphane gibi bişey lan bu. sanat tarihi okumak için öss'ye giricem nerdeyse çok az kaldı.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap