4 entry daha
  • hitler almanya'sının 2. dünya savaşında kullandığı, o yılların en güçlü ana muharebe tankıdır. tam adı pzkpfw vi b tiger 2 olmasına rağmen, savaştaki başarıları nedeni ile amerikan askerleri tarafından king tiger ismi ile anılmaya başlanmıştır. tareti ile beraber toplam ağırlığı 70 tona yakındır.

    180 mm'yi bulan zırh kalınlığı, uzun menzilli topu ve yüksek hızı ile, o yıllarda, müttefik kuvvetlerin sahip olduğu tanklara karşı önemli avantajları vardı. birden çok müttefik tankını, tek başına rahatlıkla yok edebilecek kapasiteye sahipti. topunun menzili, muadili müttefik tanklarından fazla olması nedeni ile, birçok amerikan sherman tankı, daha kendi atış menzillerinin içine alamadan king tiger'lar tarafından yok edilmişlerdir.

    king tiger'ların en büyük dezavantajı ise mekanik sorunlar oldu. savaş yıllarında, müttefik güçlere karşı kara savaşında üstünlük sağlamak için, tiger i sınıfı tankın geliştirilmesi ile elde edilen king tiger'lar, özellikle şanzıman problemleri nedeni ile kimi zaman daha savaş göremeden, cepheye giderken immobilize olup mürettebat tarafından terk edilmek zorunda kalınmışlardır. yine de, müttefik kuvvetlere ait tanklar tarafından görüldüklerinde, sayıca fazla değil iseler, müttefik tanklarının götlerini dönüp tam gaz kaçmalarına sebep olmuş, efsane savaş makineleri olarak tarihe isimlerini yazdırmışlardır.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap