10 entry daha
  • tek sıkıntıları eş durumu ve öğrenim özrü olmayan öğretmenlerdir. bunu diyenler de genelde şu lafı çok severler "kadrolu öğretmenden ne farkı var ki yaaa!" tabi açık öğretim sınavlarında görev almamaları da en büyük dertleridir vah vah vah (!)

    sorun sanıldığından çok daha büyük. şahsen bir kamu personeli olarak meslekleri çok net gözlemlediğimi söylemeliyim. ve sözleşmeliler ile kadrolular arasındaki farkları şimdi tekrar ifade etmek gerekecek. çünkü öğretmenler için de aynı durum söz konusu. mesela:

    *kadrolu öğretmen isterse sınava girip idareci olabilir fakat sözleşmeli öğretmen olamaz.
    *kadrolu öğretmenimiz istediği kadar rapor alabilir fakat sözleşmeli öğretmenimiz 1 aydan fazla rapor aldığı zaman kapı dışarı edilir. bu duruma maruz kalan kanser hastası bir sözleşmeli öğretmen vardı birazcık vicdanınız varsa okuyun: http://www.egitimekrani.com/…ber.php?haber_id=18215
    *sözleşmeli öğretmenin disiplin cezası alması çok daha kolaydır çünkü sözleşmeye göre işlem görür fakat kadrolu öğretmen için bu durum biraz sıkar.
    *zaten enteresan bir sistem olan kademe-derece olayı sözleşmelilerde yoktur. isterse 20 yıl çalışsın bir gram kademesi ilerlemez.
    *sözleşmeli öğretmen sgk'lı olduğu için sağlık kesintisi uygulanabilir fakat kadrolu istediği kadar hasta olsun zerre kesinti uygulanmaz.
    *kadrolu öğretmen isterse fizana yurtdışı görevlendirme isteyebilir lakin sözleşmeli öğretmen doğuda ve güneydoğuda sineması, tiyatrosu, kütüphanesi, alışveriş merkezi, sosyal alanları ve güneşi olmayan kasabalarda görev yapmak zorundadır. bunun için de bir allah kuruşu yardım alamaz.

    şimdi benim bu yazdıklarım elbette kadroluların zoruna gidecektir. hatta başka bir yazımı da eksilemişler zaten. gücüm yettiği müddetçe kamu yönetimindeki aksaklıkları dile getireceğim. 1 mayıs günü onlarla beraber yürüyeceğim. günümüz memurların-işçilerin ve ezilenlerin hakkını arama günüdür...

    ha şimdi bana diyecekler ki "kardeşim sen öğretmen değilsen niye savunuyorsun bunları?" ben de diyeceğim ki onlara ezilen, yanlış yapılan, haksızlığa uğrayan memur, işçi, öğretmen, özel sektör çalışanı... kim olursa olsun yozlaşmış sistemleri başlarına geçene kadar haykıracağım!
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap