20 entry daha
  • eveeeettt...brothers and sisters'ın 5. sezonunu da tamamladık.

    öncelikle söylemem lazım ki maalesef dizi tarihinin en vasat sezonu oldu 5. sezon. 4. sezonun sonunda rob lowe'ın, ardından 5. sezonun başları denebilecek bölümlerinde sırasıyla emily vancamp ve patricia wettig'in ayrılmasıyla dizi temel senaryo dinamiklerinden ve çekirdek kadrosundan birkaçını birden kaybetmiş oldu. bir süre düzgün bir gidişat oturtamadılar bu nedenle. önceki sezonların aksine öyle temel bir entrikası olan bir sezon da olamadı bu yüzden. daha çok küçük küçük olaylar yaşandı ve bitti. hatta bazıları bitemedi, başladıkları konunun izini sürmeden bırakıp geçtikleri oldu.

    diğer yandan 5. sezon dizinin tam anlamıyla 'daytime soap opera' ayarına geldiği sezon oldu. önceki sezonların aşk-meşk olaylarına bağlı olmakla birlikte yan hikayeleri de çok başarılı olan 'drama' yapısı gitti, yerine bildiğimiz bir pembe dizi geldi. 3. sezonda robert mccallister'ın yanında çalışmaya başlamasıyla avukatlık kariyeri boşverilen kevin, bu sezonda her ikisinden de mahrum lokanta işletmecisine evrildi, calista flockhart sezonun yarısında hiç sebepsiz görünmedi, sarah'a yazılan senaryo aynen holly'e yazılanda olduğu gibi en klişe türk filmlerini aratmadı (babası aslında başka biri olan walker kardeş - trafik kazası geçirince hafızasını kaybeden kötü kadın) vs...sezonun kesinlikle en sevimli, en öne çıkan ve rol çalan ismi en küçük kardeş justin'i canlandıran dave annable'dı. kendi içinde gerçekten çok başarılı bölümleri vardı ve yine zevkle izlendi ama genelde önceki 4 sezonun yanında oldukça sönük ve "pembe" kaldı 5. sezon.

    sezon finali itibarıyla güzel bir kapanış yaptılar ama. rachel griffiths mayıs başında avustralya'da verdiği bir röportajda b&s'daki çalışmasının yakında sona ereceğini söyleyince dizinin 6. sezonunun çekilmeyeceği dedikoduları başladı hemen. şimdilik abc'den yapılan bir açıklama yok. şu noktada bitirilmiş olsa gerçekten kabul edilebilir bir final oldu ve cevapsız bırakılan öykücükler kaldı diyebiliriz. zaten başta saydığım 3 oyuncunun diziden ayrılmasıyla dizi ana dinamiklerini kaybettiği için daha fazla zorlamadan bitirmek de en mantıklısı olacaktır. ama belki 6. ve son bir sezon çekilip, yarım bırakılan o hikayecikler de bir şekilde sonlandırılarak daha "bütün" bir final de yapılabilir. abc'den gelecek açıklamayı bekliyoruz bakalım. şimdilik 5. sezon finalinin hoş ve olası bir 'series finale' için de tatmin edici bir veda olduğunu söyleyerek bitireyim.

    5x22 - walker down the aisle : 8/10
    5. sezon (genel) : 6/10
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap