• zaman yolculuğu hakkında ve konusu baya ilginç olan visual novel adaptasyonu bir anime serisi. konusu ise geçmişe mesaj atarak geleceği değiştirmeyi çalışan bir grup insanın hikayesini anlatıyor. gelecek tamamen distopya'dır ve %1 olasılık ile ırksama bariyerini aşıp gerçek özgürlüğe ulaşılmak isteniyorsa bunu ancak ana karakterimiz ve grubu tarafından geçmiş değiştirelerek mümkün kılınabilir.

    --- spoiler ---

    yedinci bölüm ile ortaya atılan mesih konusu gayet ilginç bir konsept bana göre. yani zaman yolcularını şöyle düşünmeden de edemedim; bir peygamber olarak. geçmişte yaşamış bütün büyük peygamberlerin hepsi kendilerine vahiy geldiğini söylüyor. ya bu vahiyler gelecekten size yollanan, yani geleceği değiştirmek için uğraşan bir grup insan tarafından bu kişilere yollansaydı ne olurdu? o zaman, zaman yolcularını mesih gibi görmek pekte yalnış bir fikir gibi gelmiyor açıkça konuşmak gerekirse. yani hz.isa ve hz.muhammed'i zaman yolcusu olarak düşünebiliriz burada. amaçları ise gelecekten mesajlar alarak insanlığın gelecekte var olan kötü kaderini yani geleceğini değiştirmek için geçmişi değiştirip insanlığı daha iyi bir geleceğe götürmek için uğraşan zaman yolcuları veya elçileri olarak düşünmek daha mantıklı.

    --- spoiler ---

    spoiler'de de belirttiğim üzere gayet insanı içersine çeken fantastik ve zaman yolculuğu üzerine yoğunlaşmış son zamanlarda yayınlanan en özgün hikayelerden birisi. bu tarz bilim kurgu ve zaman yolcuğulu üzerine ilginiz var ise itina ile tavsiye edilir bu seriyi izlemeniz.
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap