18 entry daha
  • ozelestiri. amerikada islenen cinayetlerin diger ulkelerde islenen cinayetlere oranla abartili bir sekilde daha fazla olmasi "neden - bilmem neden - ben de bilmiyorum" dan ziyade; amerika'nin bazi bolgelerinde berberden bile mermi alinabiliniyor olmasi, bankalarin hesap actirimi karsisinda tufek armagan etmesi, binimum reklamlarin insanlara urun satmak amaciyla korku asilamasi, okuldaki egitmenlerin ogrencileri motive etmekte yanlis yolu secmeleri, haber bultenlerinin konu haznesinin kitligi ve daha bir cok sey bu duruma ornek olarak gosterilebiliyor.
    moore'un aslinda dikkat cekmeye calistigi nokta amerika'nin politika sisteminden egitim sistemine, sosyolojik altyapi ve umursamazligin, insanciklarin vurdumduymazliginin neden oldugu en ufak ayrintilarin bile durumu bu denli yoz hale getirebildigidir kanimca.
    ayrica moore'un verdigim ornekler uzerine sadece heston'u suclu bulmadigi apacik ortada. dusunebilinicek bircok seyin olayin tuzu biberi olabilecegi gibi heston ve 6 yasindaki zenci cocugun annesinin is vereni de sadece eksi sinirindan birkac centik duvara. "neye inaniyorsak oyuz, korkuyoruz ama silah tutabilecek kadar cesuruz" seklinde neden-sonuc gelismeli "cunku benim anayasam budur, karisma sen hadi git milk shake ic" tabirlerini anlayabilecegimiz uzere zaten alt yapisi ezik olan bir sistemi ironik sekillerde daha da asagilama tablosu.
    bu gunlerde amerikali olmak gercekten cok moda.

    gercekten cok basariliydi.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap