5 entry daha
  • ibretlik paylaşım diye buna derler. bazı bölümleri öyle iddialar içermektedir ki insanın tüyleri diken diken oluyor.

    gerçektir ya da değildir ama god helmet ile ilgili bir bölümü vardır. bölümdeki iddialar gerçekse din mefhumu için çok vahim sonuçlar getirmektedir.

    bugün yayınlanan "6. his var mı?" konulu bölümde konuyu dünyanın manyetik yerçekimine öyle bir bağlamıştırki... öyle böyle değil. iddiaya göre insan beyni çevreye çeşitli dalgalar yaymaktadır. bu dalgalar dünyanın manyetik alanını bir havuz gibi kullanarak dolaşabilmektedir. dünya üzerindeki 7 milyar insan aynı havuzun içinde, yani birbirleri ile bağlantı halindedir. bir insan düşünürken yakın çevresindekilerin beyin hareketlerini de etkileyebilmektedir. bu iddiayı ölçmek için yapılan deneyde iki deneği iki ayrı karanlık odaya koydular. deneklerden birinin odasında belli anlarda ışık yakıp söndürdüler. ışığın yanıp söndüğü odadaki deneğin beyin dalgalarını kaydettiler. bomba kısım şimdi geliyor. deney süresince karanlık odada oturup, hiç ışık yakılmayan odadaki deneğin beyin dalgaları ışığın yandığı odadaki deneğin beyin dalgaları ile paralel çıktı. deney sonrası karanlık odadaki deneğe sordular "ne oldu, ne hatırlıyorsun?" diye. karanlık odadaki denek diğer odada ışık yaktıkları anlarda (diğer odada olan bitenlerden haberi bile yok deneğin. yalnızca karanlık bir odada yarım saat oturuyor.) bir ışığın yanıp söndüğünü söylüyor. bu ışığı birkaç kez gördüğünü söylüyor. bu ışı gördüğü anlar diğer odada diğer deneğin yanıp sönen bu ışığa maruz bırakıldığı anlar. vay anasını be! bu iddiaların ucunu sicim teorisi'ne de dokundurdular.

    konumuza dönecek olursa çok, çok ilginç bir belgesel dizisi. izleyenin ufkunu açan belgesel. konuları anlatmak için kullandıklar özel efektler de göz alıcı. 5 üzerinden 5.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap