124 entry daha
  • 36 yıllık ömrü hayatımda izlediğim en muhteşem tv dizisi.

    kendisiyle birkaç hafta önce, tamamen tesadüf eseri tanıştım. itiraf edeyim, o tesadüfe kadar da adını bile duymamıştım, kendisi hakkında hiçbir fikrim yoktu.
    sıkıntıdan delirmek üzere olduğum bir gece, "acaba imdb'de filmler için olduğu gibi, diziler için de listeler var mıdır?" sorusu aklıma düştü. varmış.
    ve hatta "the wire" orada üstlerde bir yerdeymiş.

    "bir iki bölüm izleyeyim, sarmazsa bırakırım" deyip başladım izlemeye.
    sonrasını hatırlamıyorum.

    "senin ağzını yerim ben, bu zamana kadar nerelerdeydin sen" şarkısı eşliğinde, günde 5-6 bölüm izleyerek bitirdim 5 sezonu.

    her şey kesinlikle dört dörtlük bu dizide, hiçbir eksik yok. "burası olmamış" ya da ne bileyim "oha amma abartmışlar" dediğim hiçbir yeri yoktu.
    her şey "gerçeğin ta kendisi" şeklindeydi yani. dizi değil belgesel sanki.

    wikipedia'ya göre the wire, "büyük bir ticari başarı ya da önemli bir televizyon ödülü kazanamamış..."
    o ödül vermeyenlerin ellerini krırırım ben. kırırım!
    ticari başarı kazandırmayanları çok pis döverim!
    ödül vereydiniz, ticari başarı kazanaydı ne olurdu sanki. fazla mesai ücreti almaya hak kazanmış cinayet masası elemanları gibi sevinselerdi oyuncular filan, ne olurdu yani.
    ama olsun, benim gönlümü kazandı be.

    - - - buradan sonrası çok pis spoiler içeriyor, tüm bölümleri izlemediysen, okuma - - -

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    dizideki elemanların bazılarına bazı sözler hazırladım, imdb'deki cast sıralamasına göre söyleyeyim, içimde kalmasın:

    james 'jimmy' mcnulty: derdin ne olm senin. her gece barda, gönlüm hovarda şeklinde takılıyorsun, artist misin. bir ara "evimin erkeği olucam hacı" dedin, bunk'ı refüze ettin, alemlere akmak yerine erkenden evinin yolunu tuttun filan ama sonra yine eskiye döndün. n'oldu lan, yemedi mi? neyse finalde evin merdivenlerinde yengeyle huzurlu bir şekilde gördüm de, içim rahatladı. eski eşin işe yaramazın teki ama o kızın kıymetini bil jimmy. süper bir insan o. çocuklarıyla da iyi anlaşıyorsun. daha ne olsun olm. tek göz evine gidip ikea montajıyla mı boğuşacaksın.

    böyle sinirli bir girizgah yaptım ama severim seni. dedektifin hasısın bir kere. hasıydın yani. meslekten atılmasaydın iyiydi -ki bence sadece atılmakla yırttığın için çok şanslısın. seri katil uydurmak ne demek lan, ahaha. manyak herif- ama kafan çalışıyor, ayarlamışsındır herhalde başka bir şeyler. ha bu arada, karşındaki hoşuna gitmeyen bir şeyler söylediğinde ağız burun yamultma hareketinin de hastasıyım.

    bak bir kez daha söylüyorum, o kızın kalbini kırarsan karşında beni bulursun.

    william a. rawls: eskilerin bir lafı var, "bir günün beyliği de beylik" diye, bildin mi rawls efendi. seninki de o hesap işte. kısa bir süre için de olsa şehrin emniyet müdürü oldun. ben senin yanında çalışıyor olsam sana "jaws" diye isim takardım lan. samimiyetsiz herif, kan emici pezevenk. ha bu arada, dün akşam seni gay bar'da görmüşler, sinsi sinsi etrafı kesiyormuşsun. göt.

    william 'bunk' moreland: adamınım bunk. çok kral adamsın lan. benlen ahbap olur musun? akşamları arabayı demiryolunun kenarına çekip kafaları çekelim istiyorum bunk, anlıyor musun beni. şu seri katil hadisesinde mcnulty'e çok kızdın, aranız bozuldu filan ya, çok üzüldüm olm. haklı olmana rağmen gidip ispiyonlamadın da. kralsın ya.

    cedric daniels: ilk bölümlerde sana hakikaten kıl oluyordum fakat sonra geçti. ikna kabiliyetine sahip prezantabl bir insansın. ekibine de değer veriyor, koruyorsun. geçmişte bir takım boklar yemişsin ama bileğinin hakkıyla şehrin emniyet müdür oldun. kariyer basamaklarını hızlı tırmandın be cedric. neticede boş durmadın, bir yandan da hukuk okudun, koluna altın bileziği taktın. sonunda da "sikeyim tımarınızı, alın atınızı" diyerek postayı koydun ya, çok hoşuma gitti. eyalet savcısı olacak adamsın.

    rhonda pearlman: hareketli seks hayatınla başlarda ilgimi çeksen de sonradan "düz adam gibi kadın" oldun çıktın. yine de cedric doğru bir seçimdi, tebrikler.

    shakima 'kima' greggs: mcnulty'i ispiyonlaman kalbimi kırdı bir miktar. o mcnulty ki seni korkunç sıkıcı bir ev-iş hayatından kurtararak gece hayatıyla tanıştırmış, gece hayatının inceliklerini, evde bekleyen sevgiliyi ekmenin yollarını anlatmış bir adamdı. işini iyi yaptığın için sana puanım 10 üzerinden 7 kanka.

    ellis carver: polis memurluğundan teğmenliğe: bir başarı hikayesi. sokakların hakimisin olm lan resmen. herkesi ismen tanıyorsun, çocuklara sahip çıkıyorsun. iyilik timsalisin valla.

    thomas 'herc' hauk: pis herif. "marlo'nun telefonunu ben verdim, sayemde onu içeri aldınız" diye artistlik yapıyorsun bir de. mafya avukatının yalakası oldun lan. adam yanağını okşayıp akşam evine davet edince de mutlu oldun di mi. belediye başkanını uygunsuz vaziyette yakaladığı için, sus payı olarak rütbe almış bir adamsın olm sen. bi kameraya bile sahip çıkamadın. senin yapacağın izlemenin içine tüküreyim.

    lester freamon: 4 ay.

    bubbles: izbe bir yerde, kolunda şırıngayla ölüp gideceksin diye çok korktum be bubbles. ama ne yaptın ettin, kurtardın kendini. sokaklar seni özleyecek.

    omar little: ah be gecelerin yargıcı ömercik, sonun böyle olmamalıydı. yine de şu marlo şerefsizinin adamlarının seni öldürememiş olması bir teselli oldu işte.

    roland 'prez' pryzbylewski: mr. prezbo, senin polis olmaman gerekiyormuş zaten. senin elin silah değil kalem tutmalı. tabii onu da bir öğrencinin gözüne falan sokmamayı becerebilirsen. çok da ağır konuşmak istemiyorum, neticede ilk sezonda epey faydan oldu dinleme olaylarında falan. öğretmenlik yakıştı sana. mesaisi falan da belli hem. o sakallar olmamış yalnız.

    russell 'stringer' bell: ikinci adamdın ama birinci adamdan daha karizmatiktin be müdür. emlak, gayrimenkul falan diye bilmediğin sulara açılmayacaktın, iş adamı pozlarına girmeyecektin hiç. avon barksdale sana o kadar "yapma demiyorum, hobi olarak yine yap ama şu uyuşturucu işini bırakmayak kanka" dedi, dinlemedin. en sonunda da belanı buldun. en azından bir ağırlığın vardı. senden sonra ortalık marlo gibi bebelere kaldı, ona yanıyorum.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
990 entry daha
hesabın var mı? giriş yap