49 entry daha
  • lars von trier'in bölüm sonlarına eklediği yorumlarla bile ne kadar farklı bir yapım olduğunu ele güne gösterdiği dizidir. diziyi bitirdikten sonra sırf lars von trier'in ellerini tutuşunu takip etmek, bölümün gidişatına göre yüzünü kapatarak yorumlara başlamasını, elinde kesik kafayla, tümörlü karaciğerle sunumunu izlemek gerek. ayrıca lars von trier'in söylediklerini bir köşeye yazmakta fayda var.

    --- spoiler ---

    1. bölüm:
    sevgili izleyiciler, kingdom'da bize katıldığınız için teşekkürler. kimseyi geride bırakmamak için dikkatli bir başlangıç yaptık. ama önümüzdeki bölümden itibaren işler kızışmaya başlayacak. ortada bir sorun ve ağlayan bir ses var.

    bazen garip sesler duyduğunuz olur mu? elinizi o seslere doğru uzatır mısınız? ancak bu program hayal gücüyle sınırlı ve tanrı'nın yarattığı gerçek yaşama asla yaklaşamayız. ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar dilerim. bizimle birlikte 'krallık'ta
    biraz daha zaman geçirmek isterseniz kötülüğe, iyilikle karşı koymaya hazır olun.

    2. bölüm:
    kingdom'ın ikinci bölümünü izlediniz. küçük dizimizi izlediğiniz için tekrar teşekkür etmek istiyorum. bayan drusse başının belaya gireceğini bile bile ip uçlarını takip etmeye devam eder. ben, etkileyici ve şiirsel özellikteki ikinci bölümden memnun kaldım. hikayenin tahmin edilebilir türde olduğunu düşünebilirsiniz. öyleyse kendi hayatınıza bakın. sizin yaşamınız da monoton mu? öyleyse tanıdık bir şeylerin tadını çıkartmaya çalışın. eğer yaşamınız heyecanlıysa sizi geride bırakan bu dizinin tadını çıkartın. ben lars von trier. iyi akşamlar diliyorum. kingdom'ı tekrar ziyaret etmek isterseniz kötülüğe iyilikle karşı koymaya hazır olun!

    3.bölüm:
    kingdom'da bir kez daha birlikteydik.
    hoşunuza gitti mi? korku, alışılagelmedik şeylerin
    gölgesinde gizlenebiliyor. belki de burası insanoğlunun zalimliğinin en açık biçimde ortaya çıktığı yer.

    bayan drusse aradığı hayaleti,
    bondo ise tümörü buldu. acaba mücadeleleri kendilerine mutluluk getirecek mi? kim bilir?
    şu anda aradıkları şey büyük bir azap gibi görünüyor. ya helmer?
    şöyle söyleyelim. bu peçete 12 basit kıvrımdan oluşmuştur. insan beyninin sayısız kıvrımlarına göre çok basit bir prototip.
    bu ise helmer'in versiyonu. pek etkileyici değil, ha? yeteneklerimizle ilgili gerçek bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır.
    korkutucu bir düşünce, değil mi? ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar diliyorum.

    4. bölüm:
    evet, kingdom'ın kapıları kesinlikle açılıyor. mary yuvasına gitti.
    judith bebeğini doğurdu. planlar gerçekleşti ve sonuca ulaşıldı. buna rağmen bu, sondan çok bir başlangıca benziyor. belki de gösterdiklerimiz size rahatsızlık veriyor. ama korkmayın. gözlerinizi ve kulaklarınız açık tutun. sizleri sadece sahte kanla korkutabiliriz.

    sizleri ele geçirdiğimiz an, bakışlarınızı yakaldığımız andır.

    korku, kapalı gözlerin ardında başlar.

    ancak geriye basit bir soru kalıyor. bu insanlarla nasıl devam edeceğiz? kingdom'ın tarihi nasıl devam edecek?
    her şey aynı basit çözüme gidiyor:
    kafanızı kullanın. ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar diliyorum.
    kigdom'da tekrar bize katılmak
    isterseniz kötülüğü iyilikle kovmaya hazır olun!

    5.bölüm:
    durum pek iyi değil. büyük beklentiler hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
    geçmişin başarısını tekrarlama umuduyla birlikte ruh da gitti.
    belki de ruh henüz gitmedi.
    bu, bayan drusse. ameliyathanenin tavanındaki eski fayansların arasından bakıyor. belki de en büyük kazanç ruhun gitmesine izin verdiğimizde yaşanacak. zevkler ve alışkanlıklar birlikte hareket eder. ama onların esiri olmak iyi değildir. ancak bizi rahatlatan ve tatmin eden şeylere elveda dememiz yeni şeylere merhaba dememiz anlamına gelebilir ve bu da o kadar kötü olmayabilir.
    ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar diliyorum. kingdom'da bize tekrar katılmak istiyorsanız kötülüğe iyilikle karşı koymaya hazır olun.

    6.bölüm:
    göçmen kuşlar.. ne kadar şiirsel, değil mi? sanki bir yuvaya ait olamamanın getirdiği melankolik bir duyguyu yansıtıyor. göçmen kuşlar, onları harekete geçiren sonsuz devinimi dünyanın büyük saatini çalıştıran sarkaç gibi içlerinde taşırlar.
    aslında sadece trafikte yer alan taşıt gibidirler. kuşlar ve ruhlar içlerindeki pusulayı ve nesiller boyu taşıdıkları gizli zaman çizelgesini takip ederler ve bunun melankoliyle hiçbir ilgisi yoktur. dünyamızı iç ve dış kapsamında anlayabilmemiz için farklı bir bakış açısı yakalamamız gerekir: ileri ve geri kavramları... son yolculuk kadar zor olabilir. korkudan geriye doğru yapılan yolculuk, son saat yaklaştığında en uzun yolculuk gibi görünebilir.

    ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar diliyorum. kingdom'da bize tekrar katılmak istiyorsanız kötülüğe iyilikle karşı koymaya hazır olun.

    7.bölüm:
    boyutlar önemlidir, bayanlar baylar. her şey sayılarla, metrelerle, mikronlarla ölçülebilir. az veya çok olma durumuna göre yeni|sayılar ekleyebilir veya çıkarabiliriz. küçük kardeş büyüdü, tümör büyüdü. insanlar yıldızlara baktıklarında kendilerini 'küçük' olarak görebilirler. aslında hiçbirinin var olmadığını söylemekle gerçeğe biraz daha yaklaşmış oluruz. evrene oranla tümör, küçük kardeş veya kingdom ne büyük ne de küçük. arzuların, yapıların, hikayelerin veya acıların bir önemi yok. üç kişinin bir uçak kazasında ölmesi veya göz açıp kapayıncaya kadar binlerce dünyanın yok olması hiç de önemli değil. durum böyle ve böyle olması iyi.
    ben lars von trier. hepinize iyi akşamlar diliyorum. küçük boyutlarına rağmen kingdom'dan etkilendiyseniz ve bizimle biraz daha vakit geçirmek istiyorsanız tavsiyem aynı, kötülüğü iyilikle kovmaya hazır olun.

    8.bölüm:

    (lars von trier, bu bölümün yorumuna şarkı söyleyerek başlamış ve lars von trier'e hayran kere hayran olan beni benden almıştır. tüm alçak gönüllüğümüzle tapıyoruz sana. )

    güneş kıpkırmızı oldu, anneciğim ve gece kapkaranlık. küçük kardeş öldü, anneciğim ve mona artık dönemez. aage dışarıda dolaşıyor, anneciğim. kapılarımızı kilitleyelim. yastığıma rüzgar vuruyor, anneciğim. kingdom eskisi gibi olacak mı? tüm alçak gönüllülüğümle ben lars von trier. sizlere yeterince iyi akşamlar diliyorum. gördüklerinize rağmen hala kingdom'ın slalomunu izlemeye ve yorumlarımı dinlemeye devam etmek istiyorsanız şeytan aşkına kötülüğe iyilikle karşı koymaya hazır olun.

    --- spoiler ---
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap