46 entry daha
  • bütün oturumları steno edilmiş ve yayınlamış bir konferanstır. ismet paşa ile atatürk arasındaki konferans ile ilgili telgraflar ayrıca yayınlanmıştır.

    lozan'ın bir zafer olmadığını iddia eden dinci tayfasına sormak gerekir, madem teslimiyet vardı neden 8 ay sürdü. hiçbir kaynağı olmayan, okuduğunu götüyle anlayan insan görünümlü bazı organizmalar, çanakkale'de ingilizlere verilen şehitliği bile "efendim bakın gelibolu'yu bile sonra aldık" gibi lanse ederler; oysa bilmezler ki bu mezarlık sadece üzerinde 40 silahsız asker ve bu askerlerin kalabileceği kadar bir barınak yapımı dışında yapı izni (iskele bile yasak) olmadan verilmiş, ve aynı şartlarla da selanik'te bir türk mezarlığı alınmıştır.

    kendi muğlak beyinleriyle ismet paşa'nın güzel türkçesine muğlak diyebilen bu sıfatsız şahısların, bu konferansın "haklı ile güçlünün mücadelesi" olduğunu anlaması gibi bir beklentiye girmemek gerekir. konuşarak da ikna edebilme şansınız yoktur. beyinlerinin yazmaya korumalı alanlarına lozan'ın, ismet inönü'nün, atatürk'ün, kurtuluş savaşı'nın kötü olduğu; sevr'in iyi bir anlaşma olduğu fikri zaten yerleştirilmiştir.
850 entry daha
hesabın var mı? giriş yap