6 entry daha
  • yok reformdu yok devrimdi falan fasa fiso imiş bugün anladım arkadaş. sağlık sisteminin nasıl bir çukur olduğunu görmek için hastanelere işiniz düşmesi gerekiyormuş meğer.

    bugün akşam kardeşimin karnının sol tarafına çok ani ve şiddetli bir ağrı saplandı, apandisti patladı diye korktuk ve en yakın hastane olan ümraniye eğitim araştırma hastanesi aciline götürdük. sırada bekleyen 15-20 kişiden rica ettik ve müdahale odasına girdik. idrar tahlili ve film istediler. gittik işettirdik güç bela, sonra çok fazla beklemeden filmimizi de çekildik. geri geldiğimizde ise şu korkunç manzara ile karşılaştık.

    fotoğraftaki yalnızca sıranın bir ucu, arka tarafta bir bu kadar insan daha var. dışarısı ve acilin çevresini görseniz ramazan eğlencesi var sanırsınız o kadar kalabalık. yahu dedik bizim tahlil ve film vardı girip baktırıp çıksak? kime anlatıyorsun arkadaş adam verir mi sırasını? girdik sıraya beklemeye başladık. mübalağa etmiyorum 1 saat sonra bir adım ileri gidebilmiştik. bu sırada gelen giden ambulansın haddi hesabı yok. milyondan fazla nüfusu olan ümraniye için devlet hastanesinde 2 tane doktor var acil serviste. her gelen yalvarıyor millete n'olur ayakta duramıyorum öne geçeyim diye. millet 2 saattir sırada bekliyor kime ne anlatıyorsun ki? bir süre sonra artık sinirler de gerildi ve sıra yüzünden ufak kavgalar da çıkmaya başladı. lanet olsun dedim ve çıkıp özel hastaneye götürdük kardeşimi. işimiz takriben 10 dakika sürdü ve eve geldik. kum döküyormuş.

    velhasıl hastanelerde bir şeyler değişmiş evet; sedyeler daha modern, tekerlekli sandalyeler cilllop. tuvaletler yenilenmiş. bu kadar. insanlar yine sefil, insanlar yine paçavra gibi amına koyayım.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap