8 entry daha
  • asyalı insan gururludur, şereflidir, zekidir, muhafazakardır diye bilinir ya ninja filmlerinden, samurai filmlerinden. hepsini bu müzik türünün insanlarıyla unutacaksınız. kpop insanı bambaşka. çok farklı. içlerindeki tırtlığı keşfedeceksiniz. ahanda tek tek açıklıyorum:

    k-pop insanı için en önemli şey gurur değildir. elaleme madara edilmekten şikayet etmezler. türkiye'de hangi programda bir ünlünün kafasına damacana atılıyor? hemen terkederler programları be.

    k-pop insanı şerefsizdir. daha doğrusu bunların patronları şerefsizdir. lee soo man diye bir adam var mesela sment'in sahibiymiş. milleti it gibi çalıştırıyor. köle sözleşmeleri yaptırıyor. bakınız tvxq'dan 3 oğlan ayrıldı ve bu gençler kore'de hiçbir kanala çıkamıyor, çıkacakları vakit saçma sapan oyunlarla programlar iptal ettiriliyor. sadece kore içinde olsa bu yaptıkları, tamam. ama bunlar koreyle sınırlı kalmıyor. tee japonya'daki konsere karışıyor ya. super junior hangeng var mesela. çocuğu hasta ettiler, iliklerine kadar sömürdüler. parasını vermediler. sonra yol verdiler.

    k-pop insanı gerizekalıdır. daha doğrusu sasaeng fanları gerizekalıdır. bir ünlüyü 7-24 takip ederler. ünlü olduklarına pişman ederler. mesela, snsd'nin çöplerini karıştırıp kanlı pedlerini toplayan adamlar varmış. sevdikleri grup baby tv'de bile çalmayacak gerizekalılıkta şarkı çıkartırsa da süper bilinçsizlike bayıla bayıla dinlerler.

    k-pop insanı iki yüzlüdür. muhafazakar geçinir isteyerek ya da istemeden, kaltaklığın, godoşluğun alasını yaparlar. kore'de "haydi içelim", "klüpte coşalım" sözlerinin bulunduğu şarkılar hemen yayın yasağı yer. yerde sürünmeli danslar da yayın yasağı yer (4minute- mirror mirror, mesela). peki ya arkadaş 15 yaşındaki kızın hayat kadını gibi giyinip baby tv şarkısı söylemesi nasıl bir olaydır? pussy cat dolls'un taklidi diye kurulmuş bir grup var mesela yarısı reşit değil. ne lan bu? ayrıca, super junior'un siwon adlı üyesine de burdan söyleyeceklerim var. koyu hristiyanım diye geçiniyorsun. o kadar incil okudun hala mı öğrenmedin teşhircilik ve homoseksüelliğin günah olduğunu. en son olan komik olay ise "biz çok bakireyiz öyle ki bize seksi denince utanır, ağlarız" modunda gezen snsd'nin üyelerinden birinin britney spears'ın threesome konulu 3 şarkısını coverlaması olmuştur.

    neyse bu kadar yerden yere vurduktan sonra övme zamanım geldi. pop müziğin en iyi örneği bu adamlarda gerçekten. 90'ların sonu müziği tam. danslar falan şahane. tipler çok iyi. yukarda anlattığım her şey k-popçıların kendine zarardır. benim açımdan zerre sorun yok. çünkü ben saçma sapan programlarda bunlara yapılan eziyetlere hayvan gibi gülüyorum. erkeklerin kız şarkılarında kırıta kırıta dansetmesine de aynı şekilde gülüyorum. patronlarının bunların ağzına sıçması grubu dağıtacak kadar ileri değilse ondan da haz alıyorum. hiç tatil yapmadan yoğun programları olsun bana ne. benim için izleyecek daha çok canlı performans oluyor. haftada 4 gün canlı programa çıkıp, hem şarkı söylüyorlar hem de dansediyorlar. bakınız, şarkı söylüyorlar diyorum playback yapıyorlar demiyorum. nefes nefese kalmıyorlar beyazlar gibi. öylesine eğitimliler. asya insanı çalışkandır derler ya işte bu tezin çürümediğini en azından görüyorum.

    son olarak, beni gamsız etti bu müzik. hakkaten severek dinliyorum. kendi dertlerimi unuttum sayesinde. fakat, adamların yapımcı şirketlerinin insan haklarından bihaber olması zaman zaman içime dert oluyor. hüzünleniyorum köleler, pardon, grup üyeleri için.

    edit: kesinlikle nefret etmiyorum lan, sevdiğimden böyle yazdım.
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap