5 entry daha
  • heralde dunya uzerinde en cok kendi icinden vatandaslar tarafindan hor gorulen tek cumhuriyet. kurulusu kanlidir, acilidir ve destansidir. insanlari yiyecek lokma bulamazken, ismet inonu lozanda aslanlar gibi cikarlarini savunmus ve yabanci devletlere kabul ettirmistir bu cumhuriyeti. gel gor ki gelecek nesillere kabul ettirememis, devlet adami ismet inonu.

    yabanci mandacilarina karsi ataturk: "gerekirse tek basima carpisir ve olurum" diyerek bu cumhuriyetin zeminini hazirlamistir. lozan gorusmeleri sirasinda ismet inonu gerekirse tekrar savasiriz diyerek ankara'nin kararliligini gostermistir. kibrista ne yapacaksiniz sorusuna: hashas ekecegiz diyerek kendini dik tutmus ve mesajini vermistir bu devlet.

    ataturk oldugunde yahudiler gelenekleri dogrultusunda dugmelerini sokup atmislardir, cenaze gecerken. insanlarin nasil agladigini dedelerinizden ninelerinizden duymadiysaniz, fotograflarina bakin. ikinci dunya savasinda bu cumhuriyetin cocuklarini babasiz birakmamak icin canini disine takmistir ismet inonu. vatanin dort bir yanindan gencecik fidanlar, evlatlar katil pkklilara karsi savasmistir. acilarin yogurdugu bir cumhuriyettir bu cumhuriyet.

    peki 21. yuzyilda ne yapiyor bu cumhuriyetin evlatlari: ulkelerini, milletlerini ve halklarini hakir goruyorlar; yabancinin bokuna tapip, turk olan herseye tukuruyorlar; ahmet piyasalarin kopegi olup savasi pazarlik malzemesi yapiyorlar. yaziklar olsun size be, yaziklar olsun
1523 entry daha
hesabın var mı? giriş yap