5 entry daha
  • http://zipzir.blogspot.com/…bu-kraliyet-ailesi.html

    "peki gerçek hayatta bu kraliyet ailesi bizim ne işimize yarayacak?’
    yine bir sezon başında dizilerimz kanallarda yoğun bir mesai harcayarak, vahşi kapitalizmin çalışma koşullarında, prime time'da yer bulmaya çabalıyor. toplum ise ''televole kültürü'' ya da ''medya maymunu'' tabirlerini kullanacak kadar bile eleştirel bir yapıda değil artık. basit br denklem yoluyla oluşturulmuş senaryolar, sinema ve tiyatroda maddi tatmini yakalayamayan oyuncularıyla her akşam aynı saatte bir araya gelerek ağır dram dayatmalarını izleyicilere sunuyor.

    1800’lerin sonlarına doğru marx ‘din, toplumların afyonudur’ diye seslenirken, yaklaşık 100 yıl sonra bu söz ‘futbol, toplumların afyonudur’a evrilmiştir. 2000lerde ise artık ‘diziler toplumların afyonudur!’ söylemi can bulmuştur. aylarca televizyon sahibi olmayıp son bir ay televizyon edinerek vardığım tespit şudur ki, sektör gerçekten korkutucu bir düzleme oturmuştur. yapımcıların sinema filmi bütçesi oluşturabilecek bütçelerini, bazen dizinin çeyreğine yatırmaları, rtük’ün belirdiği reklam süreleri uzatılamadığı için dizilerin özet ve dizi olarak ikiye ayrılması ve dizilerin 90 dakikaya kadar ulaşması… kimse ne izlediğini fark etmeden sadece izliyor ve izliyor. sonra aynı senaryoyu, aynı dramı, aynı tecavüzü, aynı sapkınlıkları farklı bir hikayeymiş gibi başka bir kanalda, başka bir dizide yeniden izliyor. insanları sorgulamama ve öğrenmeme kısırdöngüsüne hapsediyor ve icadından bu yana televizyon prime time’da gerçek anlamda bir ‘aptal kutusu’na dönüşüyor.

    ‘peki gerçek hayatta bu kraliyet ailesi bizim ne işimize yarayacak?’ diye soran arkadaşım. şimdi senin anlayacağın şekilde bu aileyi sana tanıtalım.

    evet o şarkısını sürekli duyduğun, hatta senin izlediğin dizide de birkaç kere kullanılmış olan şarkıya sahip olan grubun adı model ve programın jeneriğinde okan bayülgen ile bir düetleri var.

    ‘yandı tutuştu bütün orman
    hayvanlar kaçıştı kuşlar uçtu
    siyah soğuk gece kaldı
    baykuş kral gözlerini açtı’ diyerek başlayan bu jenerikte, ‘bahsedilen baykuş kral’ programın yeni sembolü ve sana çok tanıdık gelebilecek gözaltı çizgilerine sahip.

    muhallebi kralı salı gecesi yayınlanan, ailenin felsefi üyesi. ‘ilk programdan ne kadar çok reklam yayınlanıyor?’ diye düşünme. doğru düzgün işler yapılabilmesi için doğru düzgün kanalların para kazanması gerekli. zamanla bir düzen kurulacaktır mutlaka. sen ki kaç sezon iki karşıcinsin sevişip sevişmeyeceği merakıyla her hafta aynı saatte televizyon başına geçtin, 4 dakikalık reklamın seni yıpratacağını pek sanmıyorum.

    çarşamba gecesi kral çıplak, perşembe gecesi muhabbet kralı, cuma gecesi medya kralı derken haftanın sonuna doğru hareketlenmeye ve ısınmaya başlayacaksın ve cumartesi gecesi disko kralı ile haftaya güzel bir nokta koymuş olacaksın. 5 günlük yoğun, dolu, seninle ve benimle beslenen bir program silsilesinin ardından damağında kalan tadın mimarlarından program yönetmeninin yorgun bir isyanına şahit olacaksın ‘kraliyet ailesi'nde günahiyla sevabiyla ilk hafta bitti destek veren herkese teşekkürler. sali gününe kadar kimse aramasin açmam:)))’

    sözün özü şudur ki;

    ben televizyonumu açabilmek istiyorum, ben televizyonumu açtığımda dijital yayına ihtiyaç duymaksızın izleyebileceğim programlar görmek istiyorum, birilerinin yapım şirketlerinin cebini doldurmak için değil benim için uğraştığını görmek istiyorum. bana bu imkanı sağlayabileceğine inandığım kişileri sosyal medya yoluyla ya da anketlerine katılarak desteklemekten başka programlarına bir katkı sağlayamayağım için bu yazıyı yazıyorum. zira yakın gelecekte bir şeylerin düzelme ümidimin olmadığı bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum j"
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap