12 entry daha
  • hakkında yazılan iki biyografi kitabı vardır. biri emel koç tarafından diğeri oya baydar tarafından yazılmıştır. emel koç biraz sıkıyor, oya baydar'ın kaleminden okumanızı tavsiye ederim.
    (bkz: elveda alyoşa)

    "her şey aşk ve sevgiyle olur. hep buna inandım. aşk güzelliğin bir başka adıydı. en güzel adıydı. aşkla, sevgiyle yapılan her şey güzeldir çünkü. aşkın eli değdiğinde bana, her şey anlamını değiştirir. dünya daha bir büyülü gelir; bir bitkide, bir gün batımında, bir insanın bakışında tüm evreni görüyorum." diye açıklar aşkı, her şeyi renkli gördüğünü söyler fakat hayatı rengarenk değildir elbette.

    aziz nesin ise ölümünün ardından onu şöyle tanımlar;
    "en kötümser olduğunuz bir sabah evinizden çıktığınızda pembemsi çiçeklere durmuş bir ilkyaz dalı görünce, birden kötümserliğimizden kurtulup mutlulukla gülümseriz. aliye berger de bana, kış ortasında tomurcuklanıp çiçeklenmiş ve her zaman öyle kalmış bir ilkyaz dalı gibi gelirdi. o'nun cinmısırı patlayışlarındaki ivediliğine, her mevsim renk renk çiçek açmış kış ortasındaki ilk yaz dalı verimliliğine baktıkça mutlulukla gülümserdim. ne yazık, bunu ona hiç söyleyemedim."
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap