6 entry daha
  • zordur.
    bu iki bağımsız karakterin birlikteliğinde bazı aşılması gereken zorluklar vardır. aslan burcu ben odaklı, kova burcu biz ve grup odaklıdır. aslan burcu materyalisttir, kova burcu için maddesel değerlerin çok anlamı yoktur. kova burcu, aslan burcunun ihtiyacı olan sevgi ve ilgi gösterileri yapmaktan hoşlanmaz. soğuk tavırları aslanı kendinden uzaklaştıracaktır. bir çok konuda tam zıt olan karakterlerin uyumu hayli zordur.

    genel olarak sosyal olmayan bir aslan burcu zümrüdü anka kuşundan daha nadirdir diyebiliriz çünkü aslan burçlarının etrafında onların muhteşem kişiliklerine ve başarılarına şahit olacak bir grupları devamlı etraflarında olmalıdır. yeni kıyafetleriyle nasıl da güzel olduklarını, spor yaparken kuvvetlerini, şarkı söylerken seslerini, plan yaparken akıllarını diğer insanlar takdir etmezse bu bin bir türlü aktivitenin içine girmenin bir nedeni yoktur. aşık olduklarında bile partnerlerini sayısı milyonları aşan yakın arkadaşlarına, göstermek adına o aktiviteden bu aktiviteye sürükleyebilirler.

    yeni arkadaşlar edinmekten hoşlanırlar ancak onlarla bir geçmiş paylaşan insanların rahatlığını da pek bir şeye değişmezler. yeni bir güzellik dikkatlerini dağıtsa da, gerçek bir ilişkide yılların paylaşımını ve hatırasını kolay kolay bir kenara atamazlar. onlar için en iyisi kendilerini tamamlayacak bir partnerdir. ortak paylaşımlar onlar için çok önemlidir ama karşıdakinden etkilenme listesinin başında güzellik gelir, kendi görüntüleri kadar yanındakinin görüntüsü de önemlidir çünkü sosyalleştiklerinde kollarında arkadaşlarının beğenisini kazanacak biri olmalıdır.

    kova burcu da arkadaşlığın burcudur, hayatlarının içinde diğerlerinin de olmasından hoşlanırlar fakat onlarla evli olmak konusunda bazı çekinceleri vardır. daha doğrusu onlar için arkadaş olabilmek diğer bağlardan daha üstündür. eğer eşleri ile, anne babalarıyla, çocukları ile arkadaş olabilirlerse doğru aile bağları kurduklarını hissederler.

    kafaca anlaşabilecekleri kişilerle yakınlaşırlar, kendilerine uymayan biri ile karşılaştıklarında ise onu kendi doğruları yönünde değiştirmeyi kendilerine görev edinebilirler. arkadaşları ile oturup, ilgilendikleri konularda sohbet etmeyi de pek bir şeye değişmezler.

    burç olarak pek romantik değillerdir, hisleri vardır ama onları çiçeklerle, şiirlerle ifade etmeyi tercih etmezler. bir ilişki bitince, eski partnerleriyle arkadaş kalabilip, yollarına devam edebilirler, hatıralara takılı kalmak veya dramalar onlara göre değildir. bu yüzden haritalarında aksi bir etki olmadıkça kovaların kıskançlığına veya sahiplenmesine pek rastlanmaz.

    kaynak: (bkz: elle)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap