5 entry daha
  • konseptleri bir bir tüketen gamefreak 4.jenerasyonda işin bokunu çıkarıp tanrı pokemon (ismi de arceus, google edin valla yalanım yok, şöyle bişey ), uzay-zaman pokemonları, anti-madde pokemonu gibi olaylara giriyor. oyunun hikayesi de yaşlanan oyuncu kitlesiyle beraber derinleşiyor. entrikalar, iç hesaplaşmalar boy vermeye başlıyor (bir gameboy oyunu için derin sayılacak seviyede en azından). işler karışınca oyuna getirilen yeni efsanevi pokemon sayısı da epey artıyor (14). o kadar çok efsanevi pokemon birikiyor ki zapdos, articuno bunlar işçi sınıfı kalıyor yanlarında.

    ayrıca 4.jenerasyonda üç boyut olayına giriliyor. oyunlar artık nintendo ds'de oynanabilir şekilde üretiliyor. bilgisayarları başında emülatör ile oynamaya çalışan bizler ise kasılmaya başlıyoruz.

    bu jenerasyonun oyunları pokemon diamond & pearl. münferit versiyon ise pokemon platinum. 1. jenerasyonu 3.jenerasyonda restore eden cin fikirli japonlar 2.jenerasyon oyunları gold ve silver'ı 4.jenerasyonda pokemon heartgold, pokemon soulsilver olarak piyasaya sürüyor. yalnız bu defa çok övgü alamıyorlar. ben de şahsen zamanında crystal'e salya akıtmış bir insan olarak heartgold'u çok beğenmedim. platinum ise çok efsaneydi. bu arada pokemon sayısı bu jenerasyonla 493'e çıktı.

    ıvır zıvır:

    - daha önce bahsetmeyi unuttum, oyunda ağaçlara bal sürüp beklemek, ağaca direk kafa atmak (evet) ya da olta balıkçılığı gibi sıra dışı pokemon yakalama yöntemleri var. ayrıca oyun içinde elde ettiğiniz hm'ler (hidden machine isimli cd'ler, evet bildiğin cd'yi pokemonun alnına dayıyosun) aracılığıyla şehirden şehire uçabilen bir pokemonla havadan gidebilme ya da pokemon sırtında denizaşırı yolculuk gibi seçeneklere erişebiliyoruz. bazı bölgeler sadece gerekli hm'ler edinildiğinde erişilebiliyor, bu sebeple oyunun sonuna geldiğinizde dahi, oyunun başında kıyıda köşede gördüğünüz bir eşyayı alabilmek için ilk kasabalara uçmak isteyebilirsiniz. böyle konularda obsesif insanlar vardır elbette.*

    son olarak 5.jenerasyonu işleyeceğiz.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap