4 entry daha
  • uzun süredir bir bilinmezlik içerisinde beklediğim şov, tiyatro, hayal dünyası, kurgu.. bilinmezlik diyorum çünkü dün geceye kadar benim için sürprizdi sleep no more.. hayatımda aldığım en güzel doğum günü hediyesiydi. eşimin son ana kadar bana hiç bir şey söylememesi beni çok daha heyecanlandırdı ve olayı çok daha değişik boyutlara taşıdı..

    aslında bunu kelimelerle ifade etmek çok zor ama ben yinede yaşadıklarımı ve düşündüklerimi fakir anlatımım ile anlatmaya çalışıcam.

    aşağıya yazıcaklarım spoiler içerebilir.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    dün gece manhattan'a gittik. olayın döndüğü yer mccittrik adlı tarihi ve terkedilmiş eski bir otel. manhattan'ın chelsea bölgesinde yanii lower west kısmına denke geliyor. yerini zar zor bulabildik çünkü kapısında herhangi bir işaret yok. otelin adını göremiyorsunuz. oteli arama çabaları içerisinde sokağı baştan sona tekrar turlarken bir anda maskeli bir kalabalığın binadan çıktığını gördük ve hemen yöneldik kapıya. kapısı koskocaman siyah bir kapı ve önünde iri yapılı bir bodyguard duruyor.

    neyse içeri girdik. karanlık son derece ağır bir ortam var girişinde. daha girişinden insan anlıyor harika bir atmosferin içine girdiğini. bizi yukarı kata yönlendirdiler ve şovun birazdan başlıyacağını söylediler. ben hala olaylara hakim değilim çünkü sürpriz devam ediyor.. zifiri karanlık bir labirentten geçtikten sonra kendinizi bir anda boardwalk empire'ın içinde buluveriyorsunuz. ben hayatımda hiç böyle bir ortamın içinde yer almamıştım. girişte sizi selamlayan 1900 lerin amerikasından fırlayıp gelmiş bayanlar, centilmenler.. loş ışıklar ufak masalar, dumanaltı bir ortam (tabii sigara dumanı değil) çok güzel bir sahne ve bu sahneyi süsleyen retro bir mikrofon.. arkada hafif bir jazz müzik..

    ikimiz de şaşırmış bir şekilde etrafımıza bakarken gözümüz bir anda absynth servisi yapan bayanlara takıldı. şaşkınlıktan kuruyan ağzımızı absynth ile ıslattık bir süre.. rahatladık ve ortamın keyfini çıkarmaya başladık. derken sahneye bizi karşılayan adamlardan biri çıktı ve anonsu yaptı. bize daha önceden girişte iskambil kağıtları vermişlerdi ve bizim kağıdımız astı. as kağıda sahip olanları içeri alıyoruz dedi ve biz hemen ayaklandık. yine bu beyefendi bize ve diğer kişilere beyaz bir maske verdi. bu venedik'te insanların taktıkları maskelerdendi. yanii şey işte bu eyes wide shut'da milletin taktığı maskelerden. insan bir anda kendini eyes wide shut ortamnında buluyor. fakat karanlık, arkada korkunç bir müzik ve inanılmaz detaylar ile süslendirilmiş mükemmel bir ortam. tabii bu ortama eşlik eden onlarca profesyonel tiyatro sanatçısı. sizler bu sanatçıları takip ederek sahneledikleri oyunu izleyerek hikayenin bir parçası oluyorsunuz ve hikayeyi birebir yaşıyorsunuz gözünüzün önünde. otel 5 katlı, her yerine girip çıkın, oyuncular ordan oraya koşuşturuyor, siz de koşun olan biteni takip edin, anlatılmak istenen hikayenin özünü anlamaya çalışın. ha bu arada şovuniçine girdikten sonra maskelerinizi çıkartmak ve konuşmak kesinlikle yasak. ertafta siyah maskeli görevliler var ve sesinizi duyarlarsa hemen susmanızı rica ediyorlar..
    ancak ve ancak bu size bahsettiğim mükemmel ortamı olan barda sohbet edebiliyorsunuz ve maskelerinizi çıkarabiliyorsunuz. unutmadan içkiler biraz pahalı ama o performansı izledikten sonra içmeden duramıyorsunuz. ben şampanya ile geceyi noktalamanızı tavsiye ederim. tabii o güzelim sahneye çıkan klasik eski amerika zamanına özgü jazz parçalarını çalan grubu izleyerek.. harika bir keyif..

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    hayatınızda hiç yaşamadığınız bir tecrübeyi yaşama imkanı sunuyor size sleep no more adlı şov. manhattan'da sahnelenen bir çok şovu gördükten sonra rahatlıkla söyleyebilirim ki bu hayatımda gördüğüm en değişik şeydi. manhattan'da sergilenen en güzel şovdur bu şov. daha 5 sene devam edicekmiş. new york'a yolu düşenlere mutlaka gitmelerini tavsiye ederim. ayrıca duyduğum kadarı ile londra'da da varmış bu oyun.

    http://theater.nytimes.com/…-in-a-hotel-review.html
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap