47 entry daha
  • akşamdan beri etkisinde kaldığım film. inanılmaz bir başyapıt. gizli servis çalışanlarının james bond filmlerindeki gibi renkli, partilerde ve casinolarda zaman geçiren kişiler olmadığını, bu dünyanın soğuk ve gerçekçi yüzünü yansıtan bir film. kitabı yazan john le carre zaten kendisi de eski bir gizli servis çalışanı olduğu için filmde gizli servis dünyası tamamen gerçekçi biçimde yansıtılıyor. sanki film sürerken smiley ile beraber siz de olayı çözmeye çalışıyorsunuz. bir nevi smiley yerine koyabiliyorsunuz kendinizi.

    film aslında oldukça basit bir olayı anlatıyor. insanların anlamakta zorluk çekmesinin sebebi, filmin kurgusunun biraz karışık olması ve diyalog ağırlıklı bir film olması. yine de ortalama zekadaki bir insan filmi dikkatle izlediği takdirde anlamakta zorluk çekmeyecektir. tabii ki patlamış mısır eşliğinde, film devam ederken yanındakiyle konuşmayı veya arkadaşıyla mesajlaşmayı normal kabul eden, tüketim toplumuna kendini kaptırmış günümüz sinema izleyicisi filmi anlamayacaktır. müziğin aptallaştığı günümüzde ara sıra da olsa insanı düşünmeye sevkeden filmlerin yapılması güzel.

    gary oldman ise yine muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. abartısız, sade bir oyunculuk ancak bu kadar iyi olabilirdi. abartılı oynamayı seven amerikan metod aktörlerine (brando, al pacino vb.) bayılan hollywood, bakalım bu sefer gerçek bir aktöre ödül verecek mi?
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap