9 entry daha
  • 99 dolar degil 200 dolara denk gelen bir parayla bunu yapiyorsunuz (1 sene abonelik zorunluydu ben yaptirdigimda). ancestor tree ni cikardigi gibi istatistiksel olarak(bak istatistik sadece) hangi hastaliklara ne kadar yatkin oldugunuzu gosteriyor.

    arti relative finder ile muhtemel akrabalarinizi buluyorsunuz (genelde uzak gobeklerden kuzen). burada anahtar kelime "muhtemell" yani hic bir sey kesin belli degil.

    sonucta patagonyadan papua yeni gineden 23andme ye 200 dolar veren insanin pek de cikmamasindan kelli o istatistiklerin belli bolgelerden belli yasam tarzi ve gelir duzeyinden olan insanlarla olusturuldugunu hesaba katarak istatistige dayali verileri goz onunde bulundurmaniz ancak mutlak dogru olarak kabullenmemeniz de gayet mumkun, hatta akillica olabilir.

    "ya sana karsi genetik silah yapiminda kullanilirsa?" gibi sorulara yanit olarak "hakli olabilirsin ama boyle hesaplar yaparak yarattigim bir dunyada yasamak istedigimden bunlari hesaba dahil etmiyorum, tukurugumu 23 and me ye yollayip merakimi gideriyorum" diyorum, kendimce iyi baskalarina gore kotu yapiyorum.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap