68 entry daha
  • derinlikleri olan bir film. ingiliz ajans aleminin beraber kutladigi noel sahnesini cok etkileyici buldum lenin maskeli noel baba sahneye cikiyor ve herkese rus milli marsini soyletiyor. anlasilmasi kolay bir sahne olmadigi kesin ama ingilizleri taniyorsaniz buradaki mesajin o donemde bu insanlarin aslinda kendilerine is veren, farkli bir hayat veren ruslara aslinda saygi duydugu yani dusmana saygi duydugunu goruyorsunuz.

    --- spoiler ---

    diger etkileyici bir sahne de colin firth un oldurulus sahnesiydi, ne oyunculuk! daha once de katiliyle goz goze geldigi anlari gormustuk.

    --- spoiler ---

    film flashbacklerden olusuyor, konsantrasyon gerektiriyor. her sahne rengiyle, dekorundaki detayiyla bir sanat eseri adeta. turk seyircisine agir gelebilir biraz o dunyayi bilmek ingiltere'yi tanimak gerekebilir ama bu gozle de bakinca bir 'master piece'.

    gary oldman'in oyunculuguna gelince, adam resmen ununu elemis duvara asmis! kendini asmis; nasil yerine oturmus ve egolarindan arinmis bir kisilik bir oyunculuktur o. bafta'yi vermediler, oscar'i verirler mi bilemem, benim gonlumdeki bafta da oscar da onun, o kadar!
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap