39 entry daha
  • director's cut versiyonunda madonna'nın bu şarkıyı yazmaktaki maksadını daha iyi görmek mümkündür.

    sözlere şöyle bir göz atarsak,

    bu işe atıldım, şarkıcı olmaya karar verdim. yıllarım acaba adımı değiştirsem daha meşhur olur muyum, biraz kilo versem bir popstar olur muyum tarzı abuk kaygılarla geçip gitti.

    adam olmaya çalıştım, kız olmaya çalıştım, manyağın teki olmaya da çalıştım ama ne olursam olayım en iyisini olmaya çalıştım. ama sanırım bir şeyleri yanlış yapmışım, bu şarkıyı da bu yüzden yazdım.

    bu tarz bir 'modern' hayat bana göre mi? bu tarz bir modern hayatı yaşamanın bedeli nedir? bir bara gittim, bana eşlik edecek arkadaşım olabilecek birilerini aradım, ama söylemek her zaman yapmaktan daha kolay. bu modern hayat dediğimiz nane bana göre değil galiba? bütün bunların bir bedeli var sanırım?

    amerikan yaşam tarzı. amerikan rüyasını yaşıyorum. bu benim hayatımda gördüğüm en güzel şey, ve asla sadece bir rüya değil.

    zirveye oynadım, sonra da zirvede kalmaya çalıştım. rolüm neyse onu oynadım. ama sonra bir şekilde bütün bunları ne için ve kimin için yaptığımı, neden hep daha fazlasını istediğimi merak ettim. yine aynı sorular, bu hayat bana uygun mu, ödeyeceğim bedeller nelerdir?

    arkadaş bulmaya çalıştım, zirveye yürüdüm ve orada kalmaya çalıştım, ama salla.

    mini cooper'ımı sürüp soy latte'mi yudumlarken ortalığa bakıyorum, gayet iyi hissediyorum. sporumdu pilatezimdi yogamdı reikimdi her boku yapıyorum, metafizikle izotop neyinle de ilgileniyorum, artık kendimi ne kadar avutabilirsem işte, umudum olduğu sürece halimden memnunum.
    avukatım, menajerim, dadılarım, asistanım, şoförüm, antrenörüm, hatta kendime ait jetim bile var. badigardlarım, stilistlerim neyin de var, sence mutlu muyum?

    dur sana ne düşündüğümü söyleyeyim: ne hristiyanım ne museviyim, sadece amerikan rüyasına kendini karptırmış biriyim. ve çok enteresandır ki bunca yıl sonra hiçbirşeyin aslında göründüğü gibi* olmadığını fark ettim.

    şimdi sözlerin muhtevası özetle böyle, bana biraz çakkıdı'yı falan hatırlattı. hani bunca gerçek sorunumuz var, memlekette hiç bir şey yolunda gitmiyor, ama kendimizi kaptırmışız, medya çalıyor biza göbek atıyoruz.

    işte madonna'nın american life'ı da bence aynen bu alt metinle yazılmış.
    aslında demek istediği, hayvan gibi zenginim, zibilyar liralarım var bankada, kendime ait bir ekibim var bildiğin patron gibiyim, ama ne boka yarıyor? amerika bana bunları nasıl sağlıyor? bunca bolluğa rağmen yalnız ve umutsuz hissediyorum, içim rahat değil çünkü ben burada götümü devirmiş yatarken birileri masum insanları parçalıyor, birileri de buna çanak tutuyor.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap