• ha-joon chang'in "bad samaritans" adli kitabi, emin akcaoglu'nun tercumesi ile "sanayilesmenin gizli tarihi" adiyla turkce'ye kazandirilmis.
    http://www.eminakcaoglu.com/…enin-gizli-tarihi.html

    tanitim yazisindan:

    bu kitapta, adi sadece dipnotlarda geçen türkiye adli bir memleketin ekonomisinden ve bu ekonomik politikalarin on yillardir nasil uygulandigindan bahsediliyor.

    “derinligi, kadar kolay anlasilirligi ve çarpici örneklerle canlilik kazanmis, içinize isleyen bu çalisma, ‘dünyada isleyen gerçek ekonomi’ olarak adlandirilabilirdi.
    sanayi devriminin kökenlerinden günümüze kadar cereyan eden ekonomik gelisme ile standart/egemen doktrinin anlattiklari arasindaki uçurum giderek büyümektedir, chang
    gerçekte ne oldugunu gözler önüne sererek bu boslugu aydinlatmaktadir. chang’in zekice analizleri, saltanatlari hâlen süren doktrinlere
    dayanan ekonomik reçetelerin, özellikle gayet korumasiz ve savunmasiz olanlara [ülkelere/halklara] hangi amaçla ve nasil ciddî zararlar verdigini ve bu
    zararlarin devam edecegini gösteriyor. chang, küresel ekonominin çok daha insanî ve medenî bir güzergâhta nasil yeniden düzenlenebilecegi konusunda, iktisat teorisine ve somut tarihsel kanitlara dayanan, akla yatkin, yapici öneriler getiriyor. sâyet telâfî edici eylemler gerçeklestirilmezse meydana gelebilecek muhtemel vahametler konusunda uyariyor.”

    – noam chomsky

    “kitapçi raflari, ekonomist ve
    yorumcularin anlasilabilir bir dille yazdigi, küresel serbest ticaretin dünya ülkeleri tarafindan neden arzu edilmesi, hattâ neden vazgeçilmez oldugunu anlatan kitaplarla dolu. fakat serbest pazar ortodoksluguna temkinli yaklasan okurlar, “sanayilesmenin gizli tarihi”nin ikna gücüyle keyiflenecekler. ha-joon chang’in kitabi, küresellesme amigolarinin yaydigi küresel serbest ticaret dogmasina karsi zengin bir anlati sunuyor.”

    – paul blustein, washington post
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap